fbpx Skip to main content

Tijekom svake blagdanske sezone, a posebice u vrijeme Božića, mnogi dropshipperi traže načine za povećanje prodaje. Svi maksimalno žele iskoristiti ovo najprometnije doba.

Jednu stvar o dropshippingu svi dobro znamo. Konkurencija je u ovome području i više nego žestoka. Iz tog razloga, izdvajanje iz gomile postaje jedan od ogromnih izazova u božićno vrijeme.

Bez straha, naš tim je ovdje da ti pomogne. U ovom članku ćemo s tobom podijeliti 5 vrlo učinkovitih isprobanih strategija za povećanje prodaje ovog Božića.

Svaka od njih će ti dopustiti da iskoristiš ovaj blagdanski duh. Tako ćeš na svoju web trgovinu s lakoćom privući veći promet. Ove taktike pomoći će ti da završiš ovaj period godine sa zadovoljnim osmijehom na licu, ali i s još većim buntom novčanica u džepu.

Što je najbolje, nije uopće važno počinješ li svoje dropshipping putovanje tek sada ili si već iskusan veteran u ovoj igri. Savjeti iz današnjega članka zasigurno će ti pomoći da ovogodišnju blagdansku sezonu okončaš na najprofitabilniji mogući način!

Bez daljnjeg filozofiranja, zaronimo sada duboko u tajne zanata i istražimo zajedno najbolje trikove za povećanje narudžba na tvojoj Shopify web trgovini ovog Božića!

Ponudi vremenski ograničen blagdanski popust

Jedan od najboljih načina da povećaš prodaju u svojoj web trgovini je da ponudiš vremenski ograničen blagdanski popust. Pružajući kupcima sniženu cijenu koja traje na određeno vrijeme, možeš ih potaknuti na kupnju.

Ako ovo želiš maksimalno iskoristiti, važno je da strateški odrediš dvije stvari. Moraš znati koje proizvode snižavaš i koliko ih snižavaš.

Razmisli o tome da ponudiš popust na svoje najprodavanije proizvode ili pak na cijeli asortiman svojih najpopularnijih proizvoda. Oni će se vrlo vjerojatno svidjeti tvojim kupcima.

Možeš ponuditi i višestruki popust. U sklopu njega će kupci dobiti još veći popust ukoliko kupe određeni broj proizvoda.

Također, bilo bi odlično i da marketinški promoviraš svoj blagdanski popust putem e-pošte (newslettera), društvenih medija ili drugih kanala. Naravno, obavezno jasno navedi sve pojedinosti o popustu, uključujući datum početka i završetka, kao i sva ostala ograničenja koja se možda primjenjuju.

Na taj način ćeš u kupcima stvoriti osjećaj hitnosti te ih potaknuti da iskoriste ponudu odmah, prije nego što ona istekne.

Istakni ograničene zalihe

Druga izrazito učinkovita strategija za povećanje prodaje u tvojoj dropshipping trgovini, također se temelji na stvaranju osjećaja hitnosti. No, za razliku od prošle, ova se provodi na drukčije načine.

Isticanjem ograničenih zaliha jednog ili više proizvoda ili jamčenjem određenog roka za isporuku, također ćeš stvoriti potrošačku euforiju.

Ako imaš proizvode za kojima dokazano postoji velika potražnja, obavijesti svoje kupce da ih imaš još samo nekoliko na zalihama. To ih iznimno lako može potaknuti na kupnju prije nego što se proizvod rasproda, no isto tako i stvoriti osjećaj “ekskluzivnosti”, te oskudice. To će sigurno potaknuti potražnju.

Ako tek počinješ i ne znaš koji proizvodi se dobro prodaju, pogledaj listu 10 najprofitabilnijih dropshipping proizvoda za prosinac 2022.

Drugi način na koji možeš stvoriti osjećaj hitnosti, jest ponuda za zajamčenu isporuku prije određenog datuma. Ako tvoji kupci znaju da jednostavno “moraju” obaviti kupnju prije određenog dana kako bi svoje proizvode dobili na vrijeme, onda je vjerojatnije da će kupnju obaviti prije nego kasnije.

Kako bi ova taktika za tebe bila učinkovitija, jednostavno je kombiniraj sa onom prvom. Zapamti, ograničene zalihe i zajamčen rok isporuke donose masovne prodaje!

Ponudi besplatnu dostavu

Uklanjanjem troška dostave iz njihove kupnje, svojim kupcima možeš u velikoj mjeri olakšati odluku o kupnji, te povećati prodaju u svojoj Shopify dropshipping prodavaonici.

Besplatna dostava je gotovo uvijek nevjerojatno učinkovit način za povećanje prodaje, a pogotovo tijekom blagdanske sezone.

Jednostavno je, mnogi kupci traže bilo kakve načine da uštede novac i smanje svoje mjesečne proračune.

Važno je da unaprijed navedeš sve detalje svoje ponude. Jasno priopći svojim kupcima koji su uvjeti dobivanja besplatne dostave, te naravno spomeni i sva ograničenja koja se možda primjenjuju.

Koliko god da je taktika banalna i sveprisutna, NE podcjenjuj moć ponude besplatne dostave ovog Božića!

Na primjer, možeš ponuditi besplatnu dostavu samo za narudžbe iznad određenog iznosa ili pak samo za odabrane proizvode.

No, ukoliko su informacije na tvojoj dropshipping trgovini transparentne i otvorene, zaista možeš pomoći svojim kupcima da razumiju sve pojedinosti ponude te donesu informiranu odluku o kupnji.

Uklanjanjem općenitih troškova dostave, tvoji proizvodi bit će mnogo privlačniji kupcima koji vode računa o cijeni te će ih to potaknuti na kupnju.

Ponudi uslugu personaliziranog zamatanja darova

Sljedeći način na koji možeš drastično povećati prodaju u svojoj web trgovini ovog Božića je usluga zamatanja poklona!

Ako svojim kupcima ponudiš da svoje darove mogu dobiti već zamotane, cijelo njihovo iskustvo kupnje bit će ne samo praktičnije, već i puno ugodnije.

Zamatanje darova je učinkovita strategija tijekom blagdanske sezone. Kupci traže načine na koje mogu uštedjeti vrijeme. To će im olakšati i cijeli proces darivanja.

Ovim malim činom, svoju dropshipping trgovinu bez dvojbe izdvajaš od ostatka konkurencije!

Bitno je da kupcima ponudiš visokokvalitetnu uslugu. Koristi primamljiv i upečatljiv papir za zamatanje, vrpce te druge ukrase. Tako će sve narudžbe koje dostavljaš svojim kupcima, izgledati atraktivno i profesionalno.

Ekskluzivni proizvodi

Posljednja blagdanska strategija za povećanje prodaje ovog Božića koju ćemo danas spomenuti je stvaranje osjećaja ekskluzivnosti u tvojim posjetiteljima.

Ponudom unikatnih proizvoda koji su dostupni samo u ograničenom izdanju, učinit ćeš svoju web trgovinu nezamislivo privlačnom. Kupce ćeš još više potaknuti da kupe baš kod tebe.

U svoj web shop, umetni proizvode koji doista jesu jedinstveni i posebni!

Razmisli o stvaranju ograničene serije proizvoda koji će biti dostupni samo tijekom ove blagdanske sezone ili pak o ponudi posebne “blagdanske verzije” nekog od najprodavanijih proizvoda.

Na taj ćeš način stvoriti pravi osjećaj ekskluzivnosti, kao i dojam oskudice koji će potaknuti potražnju za tim proizvodima koje nudiš.

Pokušaj istaknuti ograničenu dostupnost, te im daj kratak i jasan poziv na akciju. Potaknut ćeš ih da što prije djeluju kako bi se brzo dokopali onoga što nudiš.

Ako imaš neka pitanja ili nedoumice o dropshippingu, baci pogled na 32 najčešćih pitanja o dropshippingu u Hrvatskoj.

Kreće prava ludnica

Nije teško zaključiti da je blagdanska sezona ključno vrijeme za sve dropshippere koji žele privući više prometa u svoju web trgovinu i povećati svoju prodaju.

Primjenom ovih 5 strategija koje smo ti opisali u današnjem članku, možeš iskoristiti blagdanski duh da svojim kupcima pružiš besprijekorno i ugodno iskustvo.

Od ponude vremenski ograničenih popusta do pružanja usluga zamatanja darova, postoji mnogo načina na koje se možeš izdvojiti od konkurencije i povećati svoju prodaju ovog Božića.

Zapamti, ključ uspjeha u dropshippingu je ostati organiziran, ostati usredotočen i shvatiti potrebe svojih kupaca!

Ne samo da ćeš maksimalno povećati svoju prodaju i profitabilnost, već ćeš i uživati u vrlo uspješnoj blagdanskoj sezoni.

Još jednom razmisli o ovim savjetima i eksponencijalno povećavaj svoju svakodnevnu zaradu.

Želimo ti najuspješniju sezonu ikada!

Ivan Kapustić

Osnivač zajednice i stvaratelj edukativnog sadržaja. Iako je mlad, već godinama se bavi e-trgovinom i digitalnim marketingom. U ovom timu može savršeno obavljati zadatke na bilo kojoj poziciji. Kad nije prezaposlen voli kampirati, čitati knjige i snimati, te montirati Youtube videozapise.

Ostavi komentar