fbpx Skip to main content

žena kupuje na internetu kreditnom karticom koji ostvaruje povećanje prodajeDropshipping može biti vrlo profitabilan način poslovanja, no početnici se često suočavaju s izazovima kao što su visoka konkurencija i teškoćama u privlačenju kupaca. Srećom, postoje jednostavni, ali učinkoviti načini za povećanje prodaje i stvaranje vjernih kupaca.

U ovom članku, naučit ćeš 6 besplatnih načina za povećanje prodaje u dropshippingu.

Usredotočit ćemo se na optimizaciju SEO-a, iskorištavanje društvenih mreža za promociju proizvoda i sve što ti može pomoći.

Slijedeći ove strategije, moći ćeš poboljšati prodaju u svojoj dropshipping trgovini i ostvariti svoje ciljeve u poslovanju. A u slučaju da tek započinješ svoje dropshipping putovanje, ovo je sjajno mjesto za početak.

1. Optimiziraj svoj SEO

Jedan od najvažnijih aspekata uspjeha u dropshippingu je pravilna primjena SEO-a na web stranici. Kao što vjerojatno već znaš, SEO (Search Engine Optimization) je proces optimizacije web stranice kako bi bila što bolje rangirana na tražilicama poput Googlea.

S dobrim SEO-om, možete privući više prometa na web stranicu, poboljšati tvoju vidljivost na tražilicama i poboljšati tvoju ukupnu prisutnost na mreži.

Besplatni alati za istraživanje ključnih riječi

Besplatni alati za istraživanje ključnih riječi su vrlo važni za uspješnu SEO strategiju. Ovi alati ti omogućuju da saznaš kojim se ključnim riječima tvoja ciljna publika najviše koristi u pretraživanju proizvoda koje nudiš.

Google Keyword Planner i Ubersuggest su neki od najpopularnijih besplatnih alata za istraživanje ključnih riječi. Kada otkriješ koje su ključne riječi najtraženije u tvojoj niši, možeš ih uključiti u sadržaj svoje web stranice i proizvodnih stranica.

Kako koristiti ključne riječi na web stranici i proizvodnim stranicama

Ključne riječi trebaju biti prirodno raspoređene po tvojoj web stranici, od naslova i podnaslova do opisa proizvoda i blog članaka. No, važno je biti oprezan i izbjegavati pretjerivanje s ključnim riječima, jer bi to moglo dovesti do negativnog utjecaja na tvoj SEO rank.

Pazi na to da ključne riječi budu relevantne i prirodne, i da budu uklopljene u kvalitetan sadržaj. Na taj način, povećat ćeš svoje šanse za bolji rang u tražilicama i privlačenje više posjetitelja na svoju web stranicu.

2. Iskoristi društvene mreže

Društvene mreže postale su važan alat u svijetu e-trgovine, a to vrijedi i za dropshipping. Iskorištavanje popularnosti društvenih mreža kao što su Facebook, Instagram i Twitter može ti pomoći u povećanju prodaje i izgradnji zajednice kupaca.

djevojka tipka na mobitelu tijekom shoppinga

Kako koristiti Facebook, Instagram i Twitter za promociju proizvoda

Ako želiš iskoristiti puni potencijal društvenih mreža, prvo moraš napraviti strateški plan. Kreni od utvrđivanja publike koju želiš privući i na kojim platformama se ta publika najčešće okuplja.

Zatim kreiraj profile na odgovarajućim platformama i počni objavljivati sadržaj koji će privući pažnju tvoje ciljane publike.

Objavljivanje privlačnih fotografija i videa, te korisnih informacija o proizvodima može privući potencijalne kupce. Osim toga, korisno je angažirati publiku putem interaktivnih objava, poput anketa, pitanja ili nagradnih igara.

Kako izgraditi zajednicu kupaca na društvenim mrežama

Kada privučeš pažnju publike, ključno je izgraditi odnos s njima. To se može postići redovitim objavljivanjem sadržaja, interakcijom s publikom putem komentara i direktnih poruka, te stvaranjem posebnih ponuda i popusta samo za pratitelje.

S druge strane, važno je biti oprezan i ne pretjerivati s promocijom proizvoda. Umjesto toga, usredotoči se na stvaranje kvalitetnog sadržaja koji je relevantan i koristan tvojoj ciljanoj publici. Na taj način ćeš izgraditi lojalnu publiku koja će se vratiti tvojoj web stranici i tvojim proizvodima iznova i iznova.

3. Koristi e-mail marketing

Ako pričamo o povećanju prodaje u dropshippingu, e-mail marketing je još jedan besplatan način za ostvarivanje veće konverzije posjetitelja u kupce. Povećanje prodaje je gotovo garantirano ukoliko koristiš ovu strategiju.

web shop na laptopu na radnom stolu

Prema istraživanju DMA-e (Direct Marketing Association), prosječan ROI (povrat investicije) za e-mail marketing u SAD-u je 42 dolara na svaki uloženi dolar. To znači da tvrtke mogu ostvariti veliku dobit koristeći e-mail marketing kao dio svoje marketinške strategije.

Kako izgraditi e-mail listu

To možeš učiniti putem prikupljanja e-mail adresa posjetitelja koji se prijavljuju na vaš newsletter ili koji ostavljaju svoje kontakte na web mjestu.

Možeš također koristiti Facebook i Instagram oglašavanje za prikupljanje e-mail adresa. Standardna taktika je ponuditi nekakav besplatan popust ili proizvod.

Kako stvoriti učinkovite e-mailove za promociju proizvoda

Jednom kad imaš e-mail listu, slijedi izrada učinkovitih e-mailova za promociju proizvoda. Ključno je stvoriti privlačan sadržaj koji će pobuditi interes primatelja.

Također, korisno je personalizirati e-mailove kako bi se povećala vjerojatnost otvaranja i klikova na linkove.

Nemoj zaboraviti da je kontinuirana komunikacija s kupcima putem e-maila važna za izgradnju dugoročnih odnosa i vjernosti kupaca. Stoga, pošalji im obavijesti o novim proizvodima, popustima ili povezanim člancima na blogu koji ih mogu zanimati.

4. Ponudi besplatnu dostavu

Besplatna dostava je jedna od najprivlačnijih ponuda za kupce u dropshippingu. Kupci vole kada mogu uštedjeti novac i dobiti nešto besplatno. Ako želiš privući nove kupce i zadržati postojeće, ponuda besplatne dostave je neophodna.

2 laptopa shopping kolica

Prednosti besplatne dostave u dropshippingu

Prednost besplatne dostave je ta što kupci obično troše više kada ne moraju platiti dostavu. Studije pokazuju da 9 od 10 kupaca radije kupuje od prodavatelja koji nude besplatnu dostavu. Kupci također često pribjegavaju napuštanju košarice ako vide visoku cijenu dostave.

Kako ponuditi besplatnu dostavu bez utjecaja na profit

Ali kako ponuditi besplatnu dostavu, a istovremeno zadržati profitabilnost? Jedan način je povećati cijenu proizvoda za iznos koji pokriva troškove dostave. Drugi način je surađivati s dobavljačima koji nude besplatnu dostavu ili imaju niže troškove dostave. Također možeš ponuditi besplatnu dostavu samo za određeni iznos narudžbe.

U svakom slučaju, ponuda besplatne dostave će ti pomoći da privučeš više kupaca i povećaš svoje prodaje.

5. Osiguraj izvrsno korisničko iskustvo

Kada radiš dropshipping, važno je ne samo privući kupce, već i zadržati ih. Kvalitetno korisničko iskustvo može igrati ključnu ulogu u tome. Kupci su skloniji kupovini od onih prodavača koji nude bolje korisničko iskustvo.

žena u skladištu sa računalom laptopom i mobitelom razmišlja o strategijama za povećanje prodaje

Kako osigurati brzu i jednostavnu kupovinu

Brza i jednostavna kupovina jedna je od najvažnijih stvari koje možeš ponuditi kupcima. Kupci se obično ne žele zamarati kompliciranim postupkom kupovine. Dakle, osiguraj da je tvoja web stranica jednostavna za navigaciju i da je postupak kupovine jednostavan i učinkovit.

Kako pružiti izvrsnu korisničku podršku

Korisnička podrška igra ključnu ulogu u zadovoljstvu kupaca. Osiguraj da su tvoji kupci uvijek u mogućnosti dobiti odgovore na svoja pitanja i riješiti svoje probleme. Možeš ponuditi nekoliko kanala podrške, poput e-pošte, telefona i chatova uživo.

6. Potakni kupovinu ponudama i popustima

Jedan od najboljih načina da potakneš kupce da kupuju više je korištenje popusta i posebnih ponuda. Ponude i popusti mogu privući nove kupce, povećati vrijednost narudžbe i povećati lojalnost postojećih kupaca. Međutim, važno je pratiti njihov utjecaj na profit.

osoba pretražuje rasprodaju na web shopu

Ne želiš nuditi toliko velike popuste da se na kraju završiš s gubitkom. Također, želiš biti siguran da ćeš postići svoje ciljeve prodaje. Stoga, pažljivo planiraj ponude i popuste, uzimajući u obzir svoje troškove i ciljeve prodaje.

Kako ponuditi popuste i ponude

Postoji nekoliko različitih načina za ponudu popusta i ponuda. Primjerice, možeš ponuditi popust na prvu narudžbu za nove kupce, ili besplatnu dostavu za narudžbe iznad određene vrijednosti. Također, možeš ponuditi popuste i ponude na određene proizvode ili kategorije proizvoda kako bi privukao kupce.

Kako koristiti vremenski ograničene ponude za povećanje prodaje

Još jedan način za poticanje kupnje je korištenje vremenski ograničenih ponuda. Ove ponude su ograničene na određeno vrijeme i mogu privući kupce da brzo donesu odluku o kupnji. Primjerice, možeš ponuditi popust na sve narudžbe koje su napravljene u sljedećih 24 sata ili ponuditi dodatni popust ako kupac napravi narudžbu u roku od tjedan dana.

Rezultat većine ovih strategija biti će povećanje prodaje u tvojem Shopify dropshipping shopu. Ukoliko se boriš sa određenim problemima ili želiš saznati neke informacije u vezi dropshippinga, možeš zakazati besplatne konzultacije kad god ti odgovara.

žena se rasteže za radnim stolom ispred računala

Sada znaš kako povećati prodaju u dropshippingu! Poboljšavanjem korisničkog iskustva, korištenjem društvenih mreža i e-mail marketinga, optimizacijom SEO-a, ponudom besplatne dostave te promocijom ponuda i popusta možeš privući nove kupce i poboljšati svoje poslovanje.

Nemoj zaboraviti kontinuirano pratiti trendove i potrebe kupaca, te prilagođavati svoje strategije da zadržiš njihovu pažnju i stekneš njihovo povjerenje. Želimo ti svu sreću u daljnjem razvoju tvog dropshipping poslovanja!

Ivan Kapustić

Osnivač zajednice i stvaratelj edukativnog sadržaja. Iako je mlad, već godinama se bavi e-trgovinom i digitalnim marketingom. U ovom timu može savršeno obavljati zadatke na bilo kojoj poziciji. Kad nije prezaposlen voli kampirati, čitati knjige i snimati, te montirati Youtube videozapise.

Ostavi komentar