fbpx Skip to main content

Zašto je online prodaja fantastična opcija za svakog tko želi online zaraduAko tražiš način da sa strane zaradiš dodatan novac, online prodaja izvrsna je opcija. Uz praktičnost omogućuje ti i da dosegneš globalnu publiku i pretvoriš dodatnu zaradu u posao s punim radnim vremenom.

Ukoliko se boriš s velikim mjesečnim troškovima, niskom plaćom, iako radiš puno, pokušaj razmisliti o početku prodaje putem interneta.

Ne samo da je online prodaja jednostavna, već sa sobom nosi i brojne prednosti koje velik broj ljudi zanemaruje.

S porastom platformi za e-trgovinu i društvenih medija, nikada nije bilo lakše svoju strast ili hobi pretvoriti u profitabilno poduzeće.

Sve što trebaš je priključak na internet i strpljenje. U ovom blogu, odlučili smo navesti sve prednosti koje prodaja putem interneta nosi i zašto je ona najbolja za svakog tko želi zaraditi online.

Niski početni troškovi

Jedna od glavnih prednosti prodaje putem interneta je ta što zahtijeva vrlo malo početnog ulaganja. Uz platforme kao što su Etsy, eBay i Amazon, možeš početi prodavati svoje proizvode u samo nekoliko klikova.

Ove platforme također obrađuju svu obradu plaćanja i otpremu, tako da ne moraš brinuti o postavljanju zasebne web stranice ili sustava plaćanja.

Kako zaraditi online uz online prodaju i prodavanje proizvoda na Amazonu

Ako pak želiš ostvariti veći potencijal, upravljati kupcima i povećati prodaju, izradi vlastiti web shop ili započni prodaju prema dropshipping modelu.

Kada se radi o izračunu troškova, u obzir treba uzeti sljedeće:

 • nema potrebe za iznajmljivanjem fizičkog prodajnog ili skladišnog prostora
 • minimalni troškovi marketinga zahvaljujući ugrađenoj publici na platformama
 • ponašanje i reakcije tržišta možeš testirati s malim ulaganjem

Iako su početni troškovi prodaje na internetu niski, to je još uvijek posao koji zahtijeva vrijeme i trud da bude uspješan. Izgradnja robne marke i privlačenje kupaca zahtijevaju napor, ali onima koji žele uložiti vrijeme i trud, itekako će se isplatiti.

Fleksibilnost

Prodaja putem interneta omogućuje ti da radiš prema vlastitom rasporedu i iz udobnosti vlastitog doma. Svoj dodatan izvor zarade možeš ostvarivati uz stalni posao ili druge obaveze.

Za one koji nemaju puno slobodnog vremena, online prodaja je kao stvorena za njih. Cijeli proces možeš automatizirati, a kupci mogu postavljati narudžbe i preko noći.

Poslovni ured i online prodaja s kutijama ispred laptopa na stoluPrednosti fleksibilnosti koje dolaze s online prodajom:

 • mogućnost rada s bilo kojeg mjesta uz internetsku vezu
 • mogućnost da sam odrediš svoje radno vrijeme i radiš koliko god želiš
 • sposobnost uzimanja pauza ili slobodnog vremena po potrebi
 • mogućnost isprobavanja različitih proizvoda ili poslovnih modela bez vezanja uz fizičku lokaciju

Unatoč svim prednostima, važno je biti discipliniran kada je u pitanju zarada sa strane. Bez strukture tradicionalnog posla, tvoje internetsko poslovanje može lako propast.

Postavljanje jasnih ciljeva i rasporeda može ti pomoći da ostaneš na pravom putu i maksimalno iskoristiš svoje radno vrijeme.

Solidna pasivna zarada

Ako si u mogućnosti postaviti internetsku trgovinu ili koristiti platformu koja omogućuje automatiziranu prodaju, možeš stvoriti lijep pasivan prihod. To znači da možeš nastaviti zarađivati ​​čak i kada ne radiš aktivno na svom online biznisu.

Moramo napomenuti da termin “pasivna zarada” ne označava zarada za koju ne treba mrdnuti prstom. Iako pasivni tokovi prihoda mogu generirati prihod bez stalnog napora, oni i dalje zahtijevaju početno postavljanje i kontinuirano održavanje.

Žena koja spava u krevetu i ostvaruje pasivnu zaradu preko noćiNa primjer, ukoliko pokrećeš online prodaju putem web shopa, svoje proizvode ćeš s vremena na vrijeme morati promovirati i raditi na poboljšanju poslovanja. Međutim, mogućnost zarađivanja pasivnog prihoda, omogućuje ti potencijalnu zaradu dok spavaš.

Sposobnost dosezanja globalnog tržišta

Jedna od najvećih prednosti online prodaje je mogućnost dosezanja globalnog tržišta. Putem interneta svoje proizvode možeš prodavati bilo kome, bilo gdje u svijetu.

Činjenica da online prodaja otvara cijeli novi skup potencijalnih kupaca i može znatno povećati tvoju prodaju, što znači da je potencijal za zaradu ogroman.

Žena drži globus u rukama i razmišlja o putovanju

Neke prednosti dosezanja globalnog tržišta uključuju:

 • sposobnost ulaska u tržišta koja možda nisu dostupna putem tradicionalnih fizičkih izloga
 • sposobnost prodaje raznolikoj bazi kupaca
 • potencijalno povećanje tvoje baze kupaca i prihoda
 • potencijal za međunarodnu prodaju, što može biti posebno unosno za određene vrste proizvoda

Možeš doprijeti do kupaca u različitim zemljama i kulturama i naučiti kako udovoljiti njihovim specifičnim potrebama, te povećati svoju online zaradu.

Istraživanje propisa može ti pomoći da budeš u mogućnosti uspješno prodavati globalnoj publici. Zato je bitno pomno istražiti sve zakone u tvojoj zemlji i zemljama u kojima prodaješ.

Mogućnost skaliranja poslovanja

Sjajan aspekt prodaje preko interneta je mogućnost “skaliranja” tvojeg poslovanja. U online poslovanju, termin se odnosi na proces rasta i širenja poslovanja, obično povećanjem prihoda, korisničke baze i cjelokupnog poslovanja.

Skaliranje može uključivati ​​stvari poput poboljšanja infrastrukture web-mjesta, ulaganja u nove alate i tehnologije, zapošljavanje više osoba, te ulazak na nova tržišta ili segmente kupaca.

Čovjek prodaje online i zarađuje novac prodajom putem interneta u svojoj kancelariji na laptopuKako stječeš više kupaca, lako možeš proširiti svoju ponudu ili unajmiti dodatnu pomoć za upravljanje. Nije li to fantastično?

Važno je voditi računa o svojim kapacitetima i biti siguran da možeš podnijeti povećanje prodaje i radnog opterećenja. Prebrzo skaliranje može dovesti do iscrpljenosti i negativno utjecati na korisničko iskustvo.

Prepusti se procesu i nauči uživati u njemu. Doći će vrijeme kada će tvoj online biznis biti spreman za ogroman porast.

Sporedni posao pretvori u primarni izvor zarade

Naposljetku, prodaja putem interneta nudi potencijal da svoj “side hustle” pretvoriš u posao s punim radnim vremenom. Ako si u mogućnosti uspostaviti solidnu bazu kupaca i stalno ostvarivati ​​zaradu od internetske prodaje, svoj posao možeš povećati na puno radno vrijeme.

Ovo može biti posebno privlačno za one koji su nezadovoljni u svojoj trenutnoj karijeri ili traže neku promjenu u svom životu.

Žena u vlastitom uredu pakira narudžbePrije svega, korisno je izraditi poslovni plan i financijske projekcije radi osiguranja da tvoje internetsko poslovanje traje dugo. Bez plana i cilja, zaista je teško kretati se u moru konkurencije.

Jedna važna stvar koju moraš imati na umu kada prodaješ na mreži, jest važnost isticanja. Uz toliko opcija dostupnih potrošačima, ključno je razlikovati svoje proizvode i brend.

Kako se isticati u moru konkurencije:

 • izgradi snažnu prisutnost na društvenim mrežama za povezivanje s kupcima i izlaganje tvojih proizvoda
 • imaj dobre ponude, promocije ili popuste za poticanje prodaje
 • prikupljaj povratne informacija kupaca za poboljšanje tvojih proizvoda i poslovnog modela
 • budi u tijeku s najnovijim trendovima e-trgovine i najboljim praksama u industriji

Pronađi jedinstvenu nišu, pružaj izuzetne korisničke usluge i uvedi inovacije u tvoj poslovni model. Ako još ne znaš što prodavati, savjetujemo da pročitaš naš članak o odabiru najprofitabilnijih niša u 2023. godini.

Tehnologija neprestano napreduje i važno je biti u tijeku s najnovijim trendovima i najboljim praksama kako bi tvoj biznis ostao konkurentan. Primjena novih marketinških strategija, postavljanje novih metoda plaćanja i prilagodba promjenama u ponašanju potrošača, osigurat će tvoj opstanak.

Isplati li se online prodaja?

Prodaja putem interneta omogućuje da svoju strast pretvoriš u isplativ pothvat. Bilo da si umjetnik, zanatlija ili jednostavno imaš smisao za pronalaženje jedinstvenih i traženih proizvoda, možeš koristiti moć e-trgovine da podijeliš svoj talent ili interese sa svijetom.

Dobivaš sjajnu priliku da diverzificiraš svoje izvore prihoda, što može pružiti financijsku stabilnost i sigurnost. Imajući više kanala za prodaju svojih proizvoda, možeš minimizirati rizik povezan sa oslanjanjem na jedan izvor prihoda.

Žena s riđom kosom obavlja prodaju putem interneta i lijepi naljepnice na pakete u ureduBilo da se radi o stvaranju i upravljanju vlastitim web shopom, korištenju društvenih medija za reklamiranje i prodaju proizvoda ili čak o dropshippingu, mogućnosti su beskrajne.

Moć automatizacije, kako na strani proizvodnje tako i na strani prodaje, može osloboditi puno vremena i energije, omogućujući ti da se fokusiraš na razvoj svog poslovanja i širenje dosega, što može donijeti osjećaj ispunjenosti i osobnog zadovoljstva.

Online prodaja odlična je opcija za svakoga tko želi preuzeti kontrolu nad svojom financijskom budućnošću i svoju strast pretvoriti u uspješno poduzeće.

Što više uložiš u svoj posao, to ćeš više od njega dobiti. Uz pravi pristup i malo truda, svatko može svoju strast pretvoriti u profitabilan online biznis.

Ivan Kapustić

Osnivač zajednice i stvaratelj edukativnog sadržaja. Iako je mlad, već godinama se bavi e-trgovinom i digitalnim marketingom. U ovom timu može savršeno obavljati zadatke na bilo kojoj poziciji. Kad nije prezaposlen voli kampirati, čitati knjige i snimati, te montirati Youtube videozapise.

Ostavi komentar