fbpx Skip to main content

je li cjdropshipping najbolji ecommerce dobavljač za početnike

Pronaći brzog i pouzadnog dobavljača nije lako. Budući da u dropshippingu nemaš kontrolu nad dostavom, o dobavljaču će ovisiti cijelo tvoje poslovanje.

Ako si se ikada bavio dropshippingom ili tek razmišljaš o tome, zasigurno si čuo za CJdropshipping. Ukoliko još nisi, evo prilike da vidiš zašto je po meni najbolji dropshipping dobavljač kojeg možeš odabrati.

Ovaj dobavljač nudi širok spektar usluga koje mogu značajno unaprijediti tvoje poslovanje i olakšati ti svakodnevne operacije.

Ne samo da je ovaj dobavljač ekstremno brz u odnosu na Aliexpress, već ima i neke korisne opcije za koje malo ljudi zna. Vrijeme je da saznaš sve o njemu.

Munjevita dostava do kupca

Jedan od glavnih razloga zašto je CJdropshipping najbolji izbor je njihova brza dostava.

CJdropshipping nudi dostavu od 7-12 dana u Ameriku, dok za većinu europskih zemalja dostava traje između 10-18 dana.

Registriraj CJdropshipping račun besplatno

Ovo je izuzetno važno jer moderni potrošači očekuju brzu isporuku, a mogućnost da im to omogućiš može značajno povećati zadovoljstvo kupaca i stopu povratka kupaca.

Brza isporuka također smanjuje broj povrata i pritužbi, što dodatno olakšava tvoje poslovanje.

Uz CJdropshipping, možeš biti siguran da će tvoji kupci dobiti svoje narudžbe brzo i pouzdano, što gradi povjerenje i lojalnost prema tvom brendu.

Izavanje B2B računa

CJdropshipping izdaje B2B račune, što je velika prednost za sve poduzetnike koji žele voditi poslovanje na profesionalan i organiziran način.

Jednom kad postaviš narudžbu, možeš vidjeti svoj račun u opciji “View invoice”.

Video preuzet iz članka CJdropshippinga o kreiranju računa

Ako plaćaš s računa tvrtke, ovo će ti biti od neprocjenjive vrijednosti.

Osim toga, B2B računi ti omogućavaju bolje upravljanje velikim narudžbama i optimalno planiranje zaliha, što može poboljšati efikasnost tvog poslovanja.

Možeš se fokusirati na razvoj svog biznisa, dok CJdropshipping brine o logistici i financijskim detaljima.

Kako dodati podatke o firmi na račune?

CJ je pojednostavio ovaj proces i ne treba se previše mučiti da dodaš podatke firme koju moraš imati za dropshipping.

Na lijevoj bočnoj traci, nalazi se opcija “Profile”. Iz koje možeš kliknuti na “Consignee Managment”, zatim “Add New Consignee” i možeš dodati svoju adresu i ostale podatke.

Svaki sljedeći račun će ti automatski biti kreiran prema unesenim podacima, te ga skidaš na isti način kako je navedeno gore.

Personalizacija proizvoda i ambalaže

CJdropshipping ti omogućava da kreiraš ambalažu za svoje proizvode.

Možeš izraditi stickere, kutije sa logotipom, premium kutije za nakit i još mnogo toga.

Personalizirana ambalaža ne samo da povećava vrijednost tvog brenda u očima kupaca, već ti također pomaže da se istakneš na tržištu i izgradiš lojalnost kupaca.

Kada kupci dobiju proizvode u pažljivo dizajniranoj ambalaži, dobit će osjećaj da su kupili nešto zaista posebno.

Ova pažnja prema detaljima može rezultirati pozitivnim recenzijama i preporukama, što je izuzetno važno za rast tvog biznisa.

Osim toga, unikatna ambalaža može poslužiti kao marketinški alat koji će tvoje proizvode učiniti prepoznatljivima i privlačnima široj publici.

Komunikativna i brza podrška

CJdropshipping se ponosi svojom izvanrednom podrškom kupcima, koja je postala sinonim za vrhunsku uslugu u industriji.

Njihov tim stručnjaka uvijek je spreman pomoći s bilo kojim pitanjem ili problemom, pružajući korisnicima osjećaj sigurnosti i pouzdanosti.

Bez obzira na to s kojim se izazovima suočavaš, možeš računati na brzu i efikasnu pomoć koja će ti omogućiti da tvoje poslovanje teče glatko i bez prekida.

Livechat podrška

Bez obzira na to imaš li pitanje vezano za proizvod, dostavu ili bilo koji drugi aspekt poslovanja, njihovi agenti su uvijek tu da ti pomognu.

Brzi odgovori i ljubaznost su karakteristike koje će ti olakšati poslovanje i osigurati da tvoja pitanja budu brzo riješena.

Video preuzet iz članka CJdropshippinga

CJdropshipping tim je visoko obučen i ima duboko razumijevanje proizvoda i tržišta, što znači da ćeš uvijek dobiti stručne i korisne savjete.

Njihova podrška dostupna je 24/7, osiguravajući da uvijek imaš pristup pomoći kad god ti zatreba, bez obzira na vremensku zonu.

Privatni agent na WhatsAppu

Uz livechat podršku, CJdropshipping nudi mogućnost da dobiješ privatnog agenta koji će komunicirati s tobom putem WhatsAppa.

Ovo je fantastična opcija jer ti omogućava direktnu i brzu komunikaciju s agentom koji je posvećen isključivo tvom poslovanju.

cjdropshipping live chat

Kad dođeš u live chat opciju, samo klinki na ikonicu Whatsapp ili Messenger. Slobodno mu postaviš bilo koje pitanje i agent će uskoro odgovoriti.

Slika preuzeta iz članka CJdropshippinga

Agent će ti pomoći da pratiš narudžbe, rješavaš probleme i daje savjete kako bi tvoje poslovanje bilo što uspješnije.

Privatni agent također može pružiti personalizirane preporuke za proizvode koji se dobro prodaju i predložiti strategije za povećanje prodaje.

Ova razina podrške osigurava da uvijek imaš nekoga ko je upoznat s tvojim specifičnim potrebama i može brzo reagirati na sve izazove s kojima se susrećeš.

Nabavka proizvoda po želji

CJdropshipping je poznat po svojoj sposobnosti da nabavi bilo koji proizvod koji ti je potreban.

Ako na njihovoj platformi ne pronađeš proizvod koji tražiš, možeš koristiti opciju “Post Sourcing Request”. Samo klikni na video ispod da vidiš kako sam to objasnio u kompletnom Shopify dropshippinig tutorijalu.

Ovo ti omogućava da proširiš svoju ponudu i zadovoljiš potrebe svih svojih kupaca. Dovoljno je da uneseš detalje o proizvodu koji ti je potreban, a CJdropshipping tim će ga pronaći za tebe.

Također, ova opcija omogućava ti da pratiš najnovije trendove i brzo reagiraš na promjene u potražnji, što ti omogućava da ostaneš konkurentan na tržištu i izgradiš lojalnost svojih kupaca.

Jednostavna integracija sa Shopifyem

Jedna od ključnih prednosti CJdropshippinga je jednostavna integracija s platformom Shopify.

Njihova aplikacija omogućava ti jednostavno upravljanje tvojim poslovanjem izravno iz Shopify-ja, bez potrebe za kompliciranim postavkama ili dodatnim alatima.

Možeš brzo i lako sinkronizirati svoje proizvode, obraditi narudžbe i pratiti inventar, sve iz jednog sučelja.

Ova integracija čini tvoje poslovanje još efikasnijim i olakšava ti fokusiranje na ključne aspekte razvoja tvog online biznisa.

Dodatna prednost integracije s Shopifyem je ta što ti omogućava praćenje performansi tvojih proizvoda i marketinških kampanja direktno iz aplikacije.

Također, možeš jednostavno upravljati promocijama i popustima te optimizirati svoju trgovinu za bolje rezultate.

Skladišta diljem svijeta

CJdropshipping se ističe po svojoj globalnoj prisutnosti, sa skladištima u nekoliko ključnih lokacija diljem svijeta.

Možeš filtritrati da ti se prikazuju samo proizvodi iz određene zemlje u kojoj se nalazi skladište.

Neke zemlje u kojima CJdropshipping ima svoja skladišta:

  • SAD
  • Njemačku
  • Australiju
  • Kanadu
  • Veliku Britaniju
  • Francusku
  • Italiju
  • Kina

Osim što imaju skladišta u navedenim zemljama, CJdropshipping kontinuirano radi na proširenju svoje globalne mreže kako bi pokrili još više regija.

To znači da ćeš imati mogućnost još brže i efikasnije dostave svojih proizvoda na sve veći broj tržišta diljem svijeta.

Njihova globalna prisutnost omogućava ti da proširiš svoje poslovanje i privučeš nove kupce iz različitih dijelova svijeta.

Snimanje reklama za tebe

Ponekad je potrebno imati spreme fotografije i videozapise za naše reklame. Ako nismo u mogućnosti naručiti proizvod kod kuće i odraditi to sami, CJ i to može za nas.

Oni nude dodatnu uslugu snimanja i slikanja proizvoda kroz opciju “Post photography request”.

Ova opcija omogućava ti da, uz nadoplatu, zatražiš profesionalno fotografiranje tvojih proizvoda kako bi izgledali što atraktivnije na tvojoj internetskoj trgovini.

Također, snimanje proizvoda u realnom okruženju može pomoći kupcima da lakše zamisle kako bi proizvod izgledao u njihovom životnom prostoru, što može povećati stopu konverzije.

Ipak, po meni bi bilo bolje da samostalno snimiš video reklamu, no ako želiš možeš unajmiti CJdropshipping u trenutku dodavanja proizvoda u shop kod opcije “Images&Videos”.

Izaberi najbolje za sebe

Kao što smo već zaključili – bez dobrog dobavljača, teško ćeš uspijeti postići nešto u dropshippingu.

CJdropshipping se ističe kao pouzdan partner koji nudi širok spektar proizvoda i usluga, olakšavajući tvoje svakodnevne operacije. Osim toga, on i unapređuje iskustvo tvojih kupaca.

Ako trebaš pomoć u vezi izrade web shopa u Shopifyu ili imaš neko pitanje u vezi dropshippinga, možeš zakazati besplatne konzultacije samnom već danas.

Toplo se nadam da sam rekao nešto korisno i da sam ti olakšao prve korake. Pročitaj naše ostale blogove i kreni odmah na posao!

Ivan Kapustić

Osnivač zajednice i stvaratelj edukativnog sadržaja. Iako je mlad, već godinama se bavi e-trgovinom i digitalnim marketingom. U ovom timu može savršeno obavljati zadatke na bilo kojoj poziciji. Kad nije prezaposlen voli kampirati, čitati knjige i snimati, te montirati Youtube videozapise.

Ostavi komentar