fbpx Skip to main content

Jesi li ikada čuo za Zappos? Vjerojatno jesi. Ali, znaš li da je ova poznata kompanija koja prodaje cipele online zapravo počela kao dropshipping biznis još u 90-im godinama?

Dobro si pročitao. Danas je Zappos gigant u industriji ecommercea, a njihova priča je nevjerojatna inspiracija i pouka za sve ambiciozne ljude koji sanjaju o pokretanju vlastitog posla bez velikog ulaganja.

Pobrini se da pročitaš ovaj članak do kraja jer ćeš saznati informacije koje ti mogu biti vrijedne ukoliko planiraš započeti s dropshippingom.

Početak u malenom stanu

Sve je počelo u malenom stanu u San Franciscu gdje je mladi Nick Swinmurn, osnivač Zapposa, imao jednostavnu ideju – omogućiti ljudima da kupe cipele online bez potrebe da ih prvo isprobaju.

Kako bi testirao svoju ideju, Nick je krenuo s dropshippingom. Koristio je model u kojem je surađivao izravno s dobavljačima cipela, primao narudžbe od kupaca putem interneta te bi zatim naručivao i slao cipele izravno od dobavljača do kupca, sve bez držanja vlastite zalihe.

Ustrajnost i rast

Kroz svoju upornost i predanost, Nick je uspio izgraditi Zappos od nule. S vremenom su se njihova ponuda proširila na širok asortiman obuće i modnih dodataka, ali je dropshipping ostao srž njihovog poslovnog modela.

Umjesto da se bave skladištenjem i logistikom, fokusirali su se na pružanje izvrsnog korisničkog iskustva i brzu dostavu.

Kvaliteta usluge kao ključ uspjeha

Ključ uspjeha Zapposa leži u njihovoj predanosti kvaliteti usluge. Oni su postavili standarde za korisničko iskustvo u e-commerce industriji, pružajući besplatnu dostavu, besplatne povratke i izvanrednu korisničku podršku.

Zapposova garancija bila je jedna od ključnih karakteristika koja ih je izdvojila na tržištu i postala simbol njihove posvećenosti kvaliteti usluge. Njihova garancija bila je jednostavna, ali snažna – “365-dnevno besplatno vraćanje”.

To znači da su kupci imali cijelu godinu dana da vrate kupljene proizvode ako iz bilo kojeg razloga nisu bili zadovoljni, a Zappos bi pokrio sve troškove povrata i vraćao novac bez pitanja.

Njihova posvećenost zadovoljstvu kupaca pomogla im je izgraditi vjernu bazu kupaca koja se širi diljem svijeta.

Partnerstvo sa Amazonom

Ali tu nije kraj priče. 2009. godine, Zappos je postao dio Amazona u impresivnom dogovoru vrijednom 1.2 milijarde dolara.

Ovaj potez nije samo potvrdio vrijednost Zapposa kao lidera u industriji e-commercea, već je također pokazao koliko Amazon cijeni izvanredno korisničko iskustvo i predanost kvaliteti usluge.

Integracija Zapposa u Amazon omogućila je daljnji rast i proširenje poslovanja, čineći ih još jačim igračem na tržištu.

Kreni od skromnih početaka

Danas, Zappos i dalje nastavlja svoju priču uspjeha kao dio Amazona, a priča o njihovom uspjehu služi kao inspiracija svima koji sanjaju o pokretanju vlastitog posla. Njihov primjer pokazuje da je moguće ostvariti veliki uspjeh s jednostavnom idejom, predanošću i kvalitetnom uslugom.

Dakle, ako se ikada osjećaš obeshrabreno ili sumnjaš u svoje poduzetničke ambicije, sjeti se Zapposa i Amazona.

Sjeti se da je svaki veliki uspjeh započeo s malim korakom i velikom vizijom. Ako Nick Swinmurn može pretvoriti dropshipping posao u milijarderski imperij i postati dio Amazona, tko kaže da ne možeš ostvariti svoje snove?

Samo nastavi vjerovati u sebe i ne odustaj. Možda si sljedeći koji će mijenjati igru u ovoj industriji.

Ukoliko te interesira dropshipping i želiš započeti svoj online biznis od nule, možeš zakazati besplatne konzultacije kako bismo ti pomogli u tome.

Ivan Kapustić

Osnivač zajednice i stvaratelj edukativnog sadržaja. Iako je mlad, već godinama se bavi e-trgovinom i digitalnim marketingom. U ovom timu može savršeno obavljati zadatke na bilo kojoj poziciji. Kad nije prezaposlen voli kampirati, čitati knjige i snimati, te montirati Youtube videozapise.

Ostavi komentar