fbpx Skip to main content

Email je vrlo vjerojatno jedan od najboljih načina za prodati nekome nešto. Ta je metoda s razlogom popularna preko 20 godina, te i dalje bez sumnje ima budućnost.

Ako imaš ecommerce dućan i želiš povećati prodaju bez trošenja dodatnog novca, kreiranje učinkovitog newslettera je pravi put.

Ne samo da će ti newsletter pomoći da izgradiš dugoročne odnose s kupcima, već će ti omogućiti i direktnu komunikaciju s njima na osobnoj razini.

Osim toga, newsletteri ti omogućavaju da segmentiraš svoje kupce i šalješ im personalizirane ponude koje odgovaraju njihovim interesima i potrebama.

U ovom blogu ću ti pokazati kako to možeš postići s 0€ budžeta, koristeći jednostavne, ali moćne strategije. Pripremi se da transformiraš svoj ecommerce dućan i brutaliziraš prodaju s minimalnim resursima.

Zašto je newsletter važan za tvoj ecommerce store?

Newsletteri su jedan od najisplativijih načina komunikacije s tvojim kupcima. Oni ti omogućuju da izgradiš dugoročne odnose s kupcima, povećavajući njihovu lojalnost prema tvom brendu.

Uz redovito slanje relevantnog i zanimljivog sadržaja, možeš zadržati interes svojih kupaca i potaknuti ih na česte posjete tvojoj web stranici.

Također, newsletteri ti daju priliku da personaliziraš svoju komunikaciju, pružajući kupcima osjećaj da su posebno važni za tvoju online trgovinu.

Izgradnja odnosa s kupcima

Redoviti kontakt putem emaila pomaže u izgradnji povjerenja i lojalnosti među tvojim kupcima.

Kada kupci redovito primaju korisne i relevantne informacije, osjećaju se povezano s tvojim brendom. Personalizirani emailovi koji odgovaraju njihovim interesima dodatno jačaju taj odnos, pokazujući da cijeniš njihove individualne potrebe i preference.

Takva komunikacija također omogućava brzo rješavanje problema i odgovaranje na pitanja, što dodatno povećava zadovoljstvo kupaca.

Dugoročno gledano, ovakav pristup vodi ka većoj vjernosti kupaca i njihovoj spremnosti da preporuče tvoj dućan drugima.

Povećanje prodaje

Ciljani emailovi s relevantnim sadržajem mogu značajno povećati tvoju prodaju.

Kada šalješ personalizirane ponude koje odgovaraju interesima i ponašanju kupaca, povećavaš vjerojatnost da će oni obaviti kupovinu.

Na primjer, ako znaš da je određeni kupac pokazao interes za određeni proizvod, možeš mu poslati poseban popust ili promotivnu ponudu upravo za taj proizvod.

Također, redovitim informiranjem kupaca o novim proizvodima i ekskluzivnim ponudama stvaraš osjećaj hitnosti i ekskluzivnosti, što dodatno potiče na brzu akciju.

Sve ove strategije rezultiraju većom prodajom i boljim financijskim rezultatima za tvoj ecommerce dućan.

Povratni posjetitelji

Pomaže ti vratiti kupce na tvoju web stranicu, povećavajući šanse za ponovnu kupovinu.

Kada kupcima redovito šalješ zanimljive i relevantne sadržaje, kao što su novosti, specijalne ponude ili korisni savjeti, potičeš ih da se vrate i istraže što je novo.

Osim toga, podsjećajući ih na proizvode koje su prethodno pregledavali ili kupili, možeš ih motivirati da obave dodatne kupovine.

Email kampanje koje uključuju personalizirane preporuke temeljene na njihovim prethodnim aktivnostima i preferencijama dodatno poboljšavaju korisničko iskustvo i povećavaju lojalnost. Time ne samo da povećavaš promet na svojoj stranici, već i dugoročno jačaš odnos s kupcima.

Niski troškovi

Email marketing je jedan od najisplativijih oblika marketinga, posebno ako koristiš besplatne alate.

Uz minimalna ulaganja, možeš dosegnuti velik broj potencijalnih i postojećih kupaca, čime maksimiziraš povrat na investiciju.

Besplatni alati za email marketing omogućuju ti da jednostavno upravljaš kampanjama, prateći njihov uspjeh i optimizirajući strategije bez dodatnih troškova.

Prvi koraci: Postavljanje temelja za tvoj newsletter

Kreiranje uspješnog newslettera počinje s postavljanjem čvrstih temelja.

Prvo je važno definirati ciljeve svog newslettera i razumjeti što želiš postići s njim.

Također, trebaš osmisliti strategiju prikupljanja email adresa kako bi osigurao stabilan i zainteresiran rast svoje baze pretplatnika.

Odabir prave platforme za newsletter

Kako bi započeo s kreiranjem newslettera, prvo moraš odabrati pravu platformu za email marketing. Srećom, postoji nekoliko izvrsnih besplatnih alata koji ti mogu pomoći.

Ove platforme nude različite značajke koje olakšavaju upravljanje pretplatnicima, dizajniranje atraktivnih emailova i praćenje uspješnosti kampanja.

Mnoge od njih dolaze s unaprijed pripremljenim predlošcima koji ti mogu pomoći da brzo započneš, čak i ako nemaš iskustva s dizajniranjem.

Osim toga, većina ovih alata pruža analitičke funkcije koje ti omogućuju praćenje ključnih metričkih podataka poput stope otvaranja emailova i stope klikova, što ti pomaže da optimiziraš svoje kampanje za bolje rezultate.

Korištenjem ovih besplatnih alata možeš profesionalno voditi svoje email kampanje bez dodatnih troškova.

Mailchimp

Nudi besplatni plan koji uključuje do 2000 pretplatnika i 10.000 emailova mjesečno.

Ovaj plan je idealan za male i srednje poduzetnike koji tek započinju s email marketingom.

Osim toga, Mailchimp pruža intuitivno sučelje koje olakšava kreiranje i personalizaciju email kampanja, čak i bez prethodnog iskustva.

Platforma također nudi analitičke alate koji ti omogućuju praćenje uspješnosti tvojih kampanja i donošenje informiranih odluka za buduće emailove.

Sendinblue

Besplatan plan omogućava slanje do 300 emailova dnevno, bez ograničenja na broj kontakata.

Ovo je izvrsno za poduzeća koja žele redovito komunicirati sa svojim kupcima bez brige o broju pretplatnika. Sendinblue također nudi napredne značajke poput automatizacije email kampanja, što ti omogućava slanje personaliziranih emailova u pravo vrijeme.

Uz to, platforma uključuje alate za segmentaciju i A/B testiranje, pomažući ti da optimiziraš svoje kampanje za bolje rezultate.

Klaviyo

Sveobuhvatna platforma za automatizaciju e-pošte koja nudi napredne značajke poput personalizacije, segmentacije publike, analitike i praćenja ponašanja korisnika.

Idealna je za e-trgovce i tvrtke koje se oslanjaju na e-poštu za angažman i prodaju, a nudi skalabilnost i prilagodljivost za različite veličine poduzeća, uključujući male, srednje i velike tvrtke.

Prikupljanje email adresa

Da bi tvoj newsletter bio učinkovit, prvo moraš prikupiti email adrese svojih kupaca.

Prikupljanje email adresa ključno je za izgradnju baze pretplatnika koja će biti zainteresirana za tvoje proizvode i sadržaj.

Možeš započeti postavljanjem privlačnih opt-in formi na svojoj web stranici, koje će motivirati posjetitelje da se prijave za newsletter.

Osim toga, korisno je ponuditi neki oblik vrijednosti u zamjenu za njihovu email adresu, poput ekskluzivnih popusta, besplatnih vodiča ili e-knjiga.

Aktivnosti na društvenim mrežama također mogu biti učinkovit način za prikupljanje email adresa, gdje možeš poticati svoje pratitelje da se prijave za najnovije vijesti i specijalne ponude.

Opt-in forme na web stranici

Postavi jednostavne i vidljive forme za prijavu na newsletter na svojoj web stranici.

Možeš ih staviti na početnu stranicu, blog postove ili stranicu za naplatu. Pobrinite se da su forme lako uočljive i atraktivne, koristeći jasne pozive na akciju i uvjerljive poruke o vrijednosti koju pretplatnici dobivaju. Eksperimentiraj s različitim lokacijama i dizajnima kako bi pronašao najefikasniji način prikupljanja email adresa.

Također, razmotri postavljanje “sticky” formi koje prate korisnika dok skrolaju kroz stranicu, povećavajući šanse za prijavu.

Pop-up prozori

Koristi pop-up prozore koji se pojavljuju kada korisnici posjete tvoju stranicu.

Ponudi im nešto vrijedno, poput besplatnog vodiča ili popusta, u zamjenu za njihovu email adresu.

Pobrinite se da pop-up prozori budu dobro tempirani kako ne bi ometali korisničko iskustvo, na primjer, pojavljujući se nakon što korisnik provede određeno vrijeme na stranici ili dok pokušava napustiti stranicu.

Osim toga, prilagodi dizajn pop-up prozora tako da odgovara vizualnom identitetu tvoje web stranice i jasno istakni vrijednost koju korisnik dobiva prijavom.

Korištenjem A/B testiranja, možeš optimizirati učinkovitost pop-up prozora, testirajući različite ponude, dizajne i poruke.

Društvene mreže

Promoviraj svoj newsletter na svojim društvenim mrežama.

Potiči svoje pratitelje da se prijave za ekskluzivne ponude i vijesti. Redovito objavljuj postove koji ističu prednosti prijave na newsletter, kao što su specijalni popusti, najave novih proizvoda i pristup ekskluzivnom sadržaju.

Korištenjem atraktivnih vizuala i jasnih poziva na akciju možeš povećati stopu prijava.

Također, iskoristi funkcionalnosti poput “Swipe Up” linkova na Instagram Stories ili direktnih linkova u Facebook postovima kako bi olakšao prijavu svojim pratiteljima.

Kreiranje sadržaja za tvoj newsletter

Sadržaj je ključan za održavanje interesa i angažmana tvojih pretplatnika.

Važno je fokusirati se na relevantan, kvalitetan i privlačan sadržaj koji će potaknuti čitatelje na akciju i zadržati njihovu pažnju.

Razumijevanje ciljne publike

Da bi tvoj newsletter bio učinkovit, moraš razumjeti svoju ciljnu publiku.

Analiziraj podatke o svojim kupcima, njihove kupovne navike i interese. Koristi ove informacije kako bi kreirao relevantan i privlačan sadržaj.

Redovito prikupljaj povratne informacije i prilagođavaj svoj pristup kako bi uvijek odgovarao potrebama i očekivanjima svojih pretplatnika.

Tako ćeš osigurati da tvoje poruke rezoniraju s njima i potiču ih na akciju.

Promocije i popusti

Informiraj svoje pretplatnike o posebnim ponudama i popustima.

Redovitim obavještavanjem o ekskluzivnim promocijama, možeš povećati interes i potaknuti brže odluke o kupnji.

Istakni vremenski ograničene ponude kako bi stvorio osjećaj hitnosti i motivirao pretplatnike da iskoriste popuste prije nego što isteknu.

Također, možeš uključiti personalizirane popuste temeljem prethodnih kupovina kako bi pokazao da cijeniš njihove lojalnosti i razumiješ njihove preferencije.

Novi proizvodi

Predstavi nove proizvode u svojoj ponudi. Kroz newsletter možeš ekskluzivno najaviti dolazak novih proizvoda i dati pretplatnicima priliku da prvi saznaju o njima.

Koristi atraktivne slike i detaljne opise kako bi istaknuo prednosti i jedinstvene značajke svakog novog proizvoda.

Također, možeš uključiti recenzije ili svjedočanstva ranih korisnika kako bi dodatno povećao interes i povjerenje svojih pretplatnika.

Savjeti i vodiči

Dijeli korisne savjete i vodiče vezane uz tvoje proizvode. Pružajući praktične informacije i upute, možeš pomoći svojim pretplatnicima da maksimalno iskoriste tvoje proizvode.

To može uključivati korak-po-korak vodiče, video tutoriale ili savjete za održavanje i njegu proizvoda.

Takav sadržaj ne samo da povećava vrijednost koju tvoji kupci dobivaju, već i jača njihov osjećaj povjerenja i lojalnosti prema tvom brendu.

Priče o uspjehu kupaca

Podijeli priče svojih zadovoljnih kupaca kako bi inspirirao druge.

Ove priče mogu pokazati stvarne primjere kako tvoji proizvodi pomažu ljudima i donose im vrijednost, što može potaknuti nove kupce da se odluče na kupnju.

Koristi autentične izjave i slike svojih kupaca kako bi priče bile što uvjerljivije i relatable.

Također, možeš uključiti detalje o izazovima s kojima su se suočavali i kako su ih riješili uz pomoć tvojih proizvoda, čime dodatno ističeš efikasnost i kvalitetu svoje ponude.

Dizajn i struktura newslettera

Dizajn i struktura newslettera igraju ključnu ulogu u privlačenju pažnje pretplatnika i olakšavanju čitanja.

Dobro osmišljen dizajn i logična struktura pomažu da poruke budu jasne i efektivne, povećavajući šanse za angažman i konverzije.

Jednostavan i privlačan dizajn

Dizajn tvog newslettera trebao bi biti jednostavan, ali privlačan.

Koristi čisti dizajn s dovoljno prostora, jasnim pozivima na akciju (CTA) i vizualima koji privlače pažnju.

Evo nekoliko savjeta za dobar dizajn:

Mobilna optimizacija

Pobrinite se da je tvoj newsletter optimiziran za mobilne uređaje jer većina ljudi danas čita emailove na svojim pametnim telefonima.

Osiguraj da svi elementi, poput slika i teksta, budu lako čitljivi i prilagodljivi različitim veličinama ekrana.

Također, provjeri da su linkovi i pozivi na akciju dovoljno veliki i jednostavni za klikanje na manjim zaslonima kako bi se osiguralo najbolje korisničko iskustvo.

Personalizacija i segmentacija sadržaja

Ključni su za uspjeh tvojih newsletter kampanja. Prilagođavanjem sadržaja interesima i potrebama svojih pretplatnika, možeš postići veći angažman i konverzije.

Na taj način, svaki pretplatnik dobiva relevantne informacije koje su prilagođene njegovim preferencijama, što povećava vjerojatnost za pozitivne reakcije.

Ovo ne samo da poboljšava korisničko iskustvo, već također pomaže u izgradnji dugoročne lojalnosti prema tvom brendu.

Korištenje personalizacije

Personalizirani sadržaj može značajno poboljšati korisničko iskustvo i povećati lojalnost kupaca.

Evo nekoliko načina kako to postići: Korištenje podataka o prethodnim kupovinama i pregledanim proizvodima omogućava ti slanje relevantnih preporuka i posebnih ponuda koje odgovaraju interesima svakog pretplatnika.

Također, uključivanje osobnih elemenata poput imena pretplatnika u emailove stvara osjećaj individualne pažnje i brige, što dodatno jača emocionalnu povezanost s brendom.

Segmentacija liste pretplatnika

Omogućava ti da podijeliš svoju listu pretplatnika na manje grupe temeljem određenih kriterija kao što su demografski podaci, ponašanje pri kupovini ili interesi.

Na taj način možeš slati ciljane kampanje koje bolje odgovaraju specifičnim potrebama svake grupe.

Primjerice, demografska segmentacija omogućava ti da prilagodiš sadržaj prema dobi, spolu ili lokaciji pretplatnika, dok segmentacija prema ponašanju pri kupovini omogućava slanje specifičnih ponuda redovitim kupcima, povremenim kupcima ili onima koji su dugo neaktivni.

Segmentacija prema interesima omogućava ti slanje personaliziranih ponuda i sadržaja koji najbolje odgovaraju preferencijama svakog pretplatnika, čime se povećava relevantnost i učinkovitost tvojih kampanja.

Automatizacija kampanja

Može ti značajno olakšati vođenje newsletter kampanja i osigurati da tvoje poruke stignu do pretplatnika u pravo vrijeme.

Korištenjem automatiziranih emailova možeš uspostaviti stalnu komunikaciju s pretplatnicima bez potrebe za ručnim slanjem svake poruke.

Na primjer, automatski emailovi dobrodošlice za nove pretplatnike pomažu im da se odmah povežu s tvojim brendom, dok napomene o napuštenim košaricama mogu vratiti izgubljene prodaje.

Također, automatski emailovi nakon kupovine s upitima za recenzije ili preporukama za dodatne proizvode mogu povećati zadovoljstvo kupaca i potaknuti ponovne kupovine.

Praćenje i optimizacija kampanja

Praćenje uspješnosti tvojih newsletter kampanja je ključno za kontinuirano poboljšanje i postizanje boljih rezultata.

Redovito analiziraj ključne metrike i prilagođavaj svoje strategije temeljem prikupljenih podataka.

Metričke poput stope otvaranja, stope klikova i stope konverzije pružaju vrijedne uvide u to što radi dobro, a što zahtijeva poboljšanje.

Ključne metrike za praćenje

Metrike ti omogućuju da razumiješ kako tvoje email poruke funkcioniraju i gdje ima prostora za poboljšanje.

Redovitim praćenjem ovih pokazatelja možeš donositi informirane odluke koje će ti pomoći optimizirati sadržaj i strategiju kampanja.

Analiza tih podataka otkrit će ti koje kampanje najbolje rezoniraju s tvojim pretplatnicima, potičući veći angažman i konverzije, dok će ti također ukazati na eventualne slabosti koje trebaš adresirati.

Stopa otvaranja (Open Rate)

Prati koliko je pretplatnika otvorilo tvoje emailove.

Niska stopa otvaranja može ukazivati na potrebu za promjenom naslova ili vremena slanja emaila.

Također, može biti korisno testirati različite pristupe personalizaciji i segmentaciji kako bi bolje privukao pažnju svojih pretplatnika i potaknuo ih da otvore email.

Stopa klikova (Click-Through Rate)

Mjeri koliko je pretplatnika kliknulo na linkove unutar tvojeg emaila.

Visoka stopa klikova ukazuje na relevantan i privlačan sadržaj.

Ako je stopa klikova niska, možda je potrebno poboljšati pozive na akciju (CTA) ili bolje istaknuti ključne ponude i informacije unutar emaila kako bi se potaknuo veći angažman.

Stopa konverzije (Conversion Rate)

Prati koliko je pretplatnika izvršilo željenu radnju, poput kupovine ili prijave na događaj, nakon što su otvorili email.

Ova metrika je ključna za procjenu učinkovitosti tvojih kampanja.

Visoka stopa konverzije pokazuje da je tvoj email uspješno motivirao pretplatnike na akciju, dok niska stopa može ukazivati na potrebu za optimizacijom ponuda, sadržaja ili korisničkog iskustva na odredišnoj stranici.

Stopa odjave (Unsubscribe Rate)

Prati koliko pretplatnika se odjavilo s tvoje liste nakon primanja emaila.

Visoka stopa odjave može ukazivati na nezadovoljstvo sadržajem ili prečesto slanje emailova.

Pored toga, može biti korisno istražiti razloge za odjave putem anketa ili povratnih informacija kako bi se identificirali problemi i poboljšali sadržaj i frekvencija slanja.

Testiranje i optimizacija

Kroz kontinuirano testiranje različitih elemenata i optimizaciju strategija, možeš poboljšati učinkovitost svojih emailova i postići bolje rezultate.

Ovaj proces omogućava ti da identificiraš najbolje prakse, razumiješ preferencije svojih pretplatnika i prilagodiš svoj pristup kako bi bolje odgovarao njihovim potrebama i interesima.

A/B testiranje

Eksperimentiraj s različitim verzijama emailova kako bi otkrio što najbolje funkcionira za tvoju publiku.

Testiraj različite naslove, dizajn, sadržaj i vrijeme slanja kako bi optimizirao svoje kampanje.

Kroz ovo kontinuirano testiranje, možeš bolje razumjeti preferencije svojih pretplatnika i prilagoditi svoj pristup kako bi postigao veći angažman i konverzije.

Analiza povratnih informacija

Redovito prikupljaj povratne informacije od svojih pretplatnika kako bi razumio njihove preferencije i prilagodio svoje strategije.

Osim toga, aktivno slušanje i odgovaranje na povratne informacije može poboljšati odnos s publikom i povećati njihovo zadovoljstvo.

Kontinuirano poboljšanje

Na temelju prikupljenih podataka i rezultata testiranja, kontinuirano prilagođavaj i optimiziraj svoje kampanje kako bi postigao bolje rezultate.

Budući da se okolina i preferencije publike mogu mijenjati, važno je ostati agilan i spremno reagirati kako bi se osiguralo da su tvoje kampanje uvijek relevantne i učinkovite.

Optimizacija kampanja za uspjeh

U današnjem digitalnom dobu, newsletteri su ključni za povećanje prodaje i angažmana s kupcima.

Besplatni alati poput Mailchimp-a, Sendinblue-a i Klaviyo-a olakšavaju upravljanje kampanjama, dok je prikupljanje email adresa ključno za izgradnju baze pretplatnika.

Kreiranje relevantnog sadržaja i segmentacija publike dodatno poboljšavaju učinkovitost kampanja. Kroz praćenje metrika i kontinuirano testiranje, možemo optimizirati strategije i postići bolje rezultate.

Newsletteri su moćan alat za povećanje prodaje i lojalnosti kupaca, a besplatni alati olakšavaju njihovo korištenje.

Ivan Kapustić

Osnivač zajednice i stvaratelj edukativnog sadržaja. Iako je mlad, već godinama se bavi e-trgovinom i digitalnim marketingom. U ovom timu može savršeno obavljati zadatke na bilo kojoj poziciji. Kad nije prezaposlen voli kampirati, čitati knjige i snimati, te montirati Youtube videozapise.

Ostavi komentar