fbpx Skip to main content

Dropshipping dobavljači prebiru pakete i šalju narudžbe

Ako planiraš započeti ovaj biznis, jedna od najvažnijih odluka koju moraš donijeti je odabir pravog dropshipping suppliera. Oni su tvoji partneri u poslovanju i imaju ključnu ulogu u osiguravanju kvalitete proizvoda, točne isporuke i konkurentnih cijena.

Kao što vjerojatno već znaš, dropshipping funkcionira tako da tvoja trgovina prodaje proizvode koje ne posjeduješ na zalihama.

Kada kupac napravi narudžbu, ti naručuješ proizvod od dobavljača koji ga šalje direktno kupcu. To znači da će tvoj uspjeh itekako ovisiti o dobavljaču.

Kvalitetan dropshipping supplier ne samo da će ti pružiti dobre proizvode i ponudu, nego će ti također omogućiti brzu obradu i dostavu narudžbi. Ako dobavljač ne ispunjava svoje obveze, to može dovesti do nezadovoljnih kupaca, otkazivanja narudžbi i negativnih recenzija.

Stoga je važno odabrati pouzdanog i kvalitetnog dobavljača koji će ti pomoći izgraditi uspješno poslovanje.

Najbolji dropshipping supplieri

Kao što vidiš, postoji mnogo različitih dobavljača koji nude različite prednosti. Odabir dobavljača ovisi o tvojim potrebama i preferencijama, a važno je napomenuti da nijedan od ovih dobavljača nije savršen. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke, pa je važno razmotriti koji od njih najbolje odgovara tvojim poslovnim ciljevima.

Napominjemo da spremiš neki budžet za prve narudžbe ukoliko tek počinješ s dropshippingom. Više o početnim ulaganjima u dropshippingu, pisali smo u našem članku.

Pri odabiru dobavljača, razmisli o tome što su tvoji prioriteti – brza dostava, konkurentne cijene, dobar izbor proizvoda ili možda nešto drugo.

Također, provjeri povratne informacije drugih trgovaca o dobavljaču i nemoj se ustručavati postaviti pitanja dobavljaču prije nego što s njim sklopiš ugovor.

AliExpress

Sigurni smo da već znaš o kojem dobavljaču pričamo. AliExpress je kineska platforma za online prodaju koja omogućava malim i srednjim poduzetnicima da kupuju i prodaju proizvode diljem svijeta.

Na AliExpressu se nalazi širok raspon proizvoda po povoljnim cijenama, a izbor proizvoda konstantno se širi.

Prednosti i nedostaci AliExpressa

Dropshipping supplier poput AliExpressa može ponuditi niske cijena proizvoda, što omogućava trgovcu da ostvari veću maržu na proizvodima. No, vjerojatno najveća prednost Aliexpressa je to što ima više proizvoda u ponudi nego svi drugi dobavljači.

Međutim, jedan od glavnih nedostataka AliExpressa je dugotrajno vrijeme dostave, što može negativno utjecati na kupčevu percepciju trgovine.

Najbolje prakse za korištenje AliExpressa

Najbolja praksa za korištenje AliExpressa kao dobavljača za dropshipping je tražiti prodavače s najvišom ocjenom i najboljom reputacijom te provjeriti njihove recenzije. Također je važno imati realna očekivanja od vremena dostave i provjeriti sve troškove, uključujući troškove dostave i poreza.

SaleHoo

SaleHoo je platforma koja omogućuje pristup više od 2,5 milijuna proizvoda od pouzdanih dobavljača širom svijeta. SaleHoo ima i korisne alate poput tržišnih istraživanja, pregleda dobavljača i potencijalnih profita.

Prednosti i nedostaci korištenja SaleHooa

Prednosti korištenja SaleHooa kao dobavljača za dropshipping uključuju velik izbor proizvoda od kvalitetnih dobavljača, korisne alate za tržišna istraživanja i pregled dobavljača, te obrazovni materijal za dropshipping.

Ženski prsti na laptopu traže ekspresnu dostavu u koju su uključeni i dropshipping dobavljači

Nedostaci uključuju članstvo s mjesečnom pretplatom, kao i manje konkurentne cijene u odnosu na neke druge dobavljače.

Najbolje prakse za korištenje SaleHooa

Kako bi se maksimalno iskoristio SaleHoo, preporučuje se da istražiš tržište i pronađeš profitabilne niše. Korištenje alata za tržišna istraživanja i pregled dobavljača može ti pomoći u pronalaženju kvalitetnih proizvoda za prodaju. Također, korisno je pratiti i analizirati svoje prodaje kako bi se prilagodio asortiman proizvoda i povećao profitabilnost.

eComZone

Ovo je dobavljač iz Slovenije koji ima munjevitu dostavu u Europu. Ono što je najbolje od svega, ne trebaš imati firmu za dropshipping ukoliko želiš poslovati s njima.

Proizvode koje imaju u ponudi su pažljivo odabrani i mogu biti dostavljeni u roku od 7 dana. Ovakvu uslugu vjerojatno ne pruža nijedan supplier sa ove liste.

Dobavljač eComZone je topla preporuka za sve koji žele brzog dobavljača i velike marže. Također, korisnička podrška ostavlja veoma ugodno iskustvo, a komunikacija se odvija brzo.

Prednosti i nedostaci korištenja eComZonea

Kad uzmemo u obzir da je ovo vjerojatno najbrži dobavljač s kojem smo imali iskustva, eComZone bi mogao biti favorit. Korisnička podrška je također pristojna i sjajna, te je odnos prema partnerima savršen.

Nedostatak koji bismo napomenuli jest mali izbor proizvoda, no sigurni smo da ćeš pronaći nekoliko proizvoda koji će ti donijeti veliki promet.

Spocket

Spocket je platforma za dropshipping koja se usredotočuje na kvalitetne proizvode iz Sjeverne Amerike i Europe. Spocket ima integracije s popularnim e-trgovinskim platformama kao što su Shopify, WooCommerce i BigCommerce.

Prednosti i nedostaci korištenja Spocketa

Prednosti korištenja Spocketa kao dobavljača za dropshipping uključuju brzi i pouzdani isporuku iz Sjeverne Amerike i Europe, kao i mogućnost pronalaženja proizvoda koji se teško nalaze kod drugih dobavljača.

Nedostaci uključuju ograničen izbor proizvoda u usporedbi s drugim dobavljačima, te cijene koje mogu biti više u usporedbi s drugima.

Najbolje prakse za korištenje Spocketa

Kako bi se iskoristio Spocket, preporučuje se da se usredotočiš na niše proizvoda koji se teško nalaze kod drugih dobavljača. Također, važno je provjeriti dostupnost proizvoda i procijeniti mogućnosti zarade prije nego što ih dodaš u svoju trgovinu.

Doba

Doba je platforma koja nudi pristup više od 2 milijuna proizvoda od preko 200 dobavljača. Njihovi dropshipping dobavljači su temeljito provjereni prije nego što su uključeni u platformu, što osigurava kvalitetu i pouzdanost proizvoda.

Doba nudi i usluge za automatsko upravljanje inventarom i naručivanje proizvoda, kao i mogućnost stvaranja prilagođenih marki i pakiranja proizvoda.

Prednosti i nedostaci korištenja Doba-e

Korištenje Doba-e kao dobavljača za dropshipping ima niz prednosti i nedostataka. Prednosti uključuju širok raspon proizvoda dostupnih za prodaju, temeljito provjerenje dobavljača prije uključivanja u platformu, usluge za automatsko upravljanje inventarom i naručivanje proizvoda te mogućnost stvaranja prilagođenih marki i pakiranja proizvoda.

dropshipping dobavljači paket skladište dostava

Međutim, postoji i nekoliko nedostataka, uključujući više troškove usluge u usporedbi s drugim platformama i mogućnost da neki dobavljači ne budu dostupni za suradnju s dropshippereima.

Najbolje prakse za korištenje Doba-e

Da bi se iskoristile prednosti Doba-e kao dobavljača za dropshipping, preporučuje se proučavanje dostupnih dobavljača kako bi se odabrali najbolji proizvodi za svoju nišu.

Također, preporučuje se isprobati uslugu upravljanja inventarom i naručivanja kako bi se uštedjelo vrijeme i smanjio stres. Konačno, treba razmisliti o stvaranju prilagođenih marki i pakiranja proizvoda kako bi se istaknuo u konkurentnom tržištu.

Wholesale2b

Wholesale2b je još jedna platforma za dropshipping koja spaja poslovne subjekte s različitim dobavljačima. Oni nude širok raspon proizvoda u različitim kategorijama, uključujući odjeću, obuću, nakit, elektroniku, kućne potrepštine i mnoge druge.

Također, nude i usluge poput izgradnje web stranica i SEO optimizacije, što može biti korisno za početnike u dropshippingu.

Prednosti i nedostaci korištenja Wholesale2ba

Prednosti korištenja Wholesale2ba uključuju širok raspon proizvoda, usluge izgradnje web stranica i SEO optimizaciju, kao i mogućnost integracije s drugim platformama za e-trgovinu poput eBaya, Amazona i Shopifya.

Nedostaci uključuju skuplje cijene za proizvode u usporedbi s drugim platformama i manje dostupnosti nekih proizvoda.

Najbolje prakse za korištenje

Najbolje prakse za korištenje Wholesale2ba uključuju pronalaženje proizvoda s konkurentnim cijenama, pregledavanje pregleda i ocijeneni dropshipping dobavljači kako bi se osigurala kvaliteta proizvoda, kao i razumijevanje troškova integracije s drugim platformama i usluga koje nudi Wholesale2b.

Važno je i redovito provjeravati dostupnost proizvoda i pobrinuti se da su informacije o proizvodima ažurirane na web stranici e-trgovine.

WorldWideBrands

Ako tražiš pouzdan izvor za dobavljanje proizvoda za svoj dropshipping posao, WorldWideBrands može biti odličan izbor. Ovaj online direktorij sadrži više od 16 milijuna proizvoda od preko 8.000 provjerenih dobavljača širom svijeta.

WorldWideBrands tvrdi da su svi njihovi dobavljači prošli strog postupak provjere kvalitete i autentičnosti, pa se možeš osloniti na njih kao na pouzdan izvor.

Prednosti i nedostaci korištenja WorldWideBrandsa

Prednost korištenja WorldWideBrandsa kao dobavljača za dropshipping je u širokom izboru proizvoda i provjerenim dobavljačima koji su prošli strog postupak provjere. Također, svi dobavljači nude veleprodajne cijene i često nude i mogućnost dropshippinga.

dropshipping dobavljači laptop track dostava tracking

Međutim, WorldWideBrands može biti skup u usporedbi s drugim online direktorijima i ima naknadu za pristup njihovoj bazi podataka o proizvodima. Također, neki korisnici primijetili su da je upotreba njihove platforme složena, pa može biti potrebno malo vremena za navikavanje.

Najbolje prakse za korištenje WorldWideBrandsa

Kada koristiš WorldWideBrands kao dobavljača za dropshipping, najbolje prakse su sljedeće. Prvo, provesti istraživanje proizvoda prije nego što odlučiš što prodavati. To će ti pomoći da pronađeš najbolje proizvode za svoju nišu i da se istakneš u konkurentnom tržištu.

Nadalje, provjeri dostupnost proizvoda i upoznaj se s postupkom narudžbe prije nego što počneš prodavati proizvode. Ovo je važno kako bi se izbjegle probleme s isporukom i nezadovoljnim kupcima.

Dropified

Dropified je alat za upravljanje inventarom koji pomaže dropshipperima da automatiziraju proces naručivanja proizvoda od svojih dobavljača. Uz Dropified, možeš jednostavno dodati proizvode u svoj webshop, pratiti stanje zaliha i jednostavno naručiti proizvode.

Osim toga, možeš integrirati više dobavljača, pratiti isporuku i rukovati povratima proizvoda, što će ti uštedjeti puno vremena i energije.

Prednosti i nedostaci korištenja Dropifieda

Prednosti korištenja Dropifieda uključuju uštedu vremena, mogućnost integriranja s više dobavljača, automatizaciju procesa naručivanja i upravljanje inventarom. Osim toga, Dropified ima korisničku podršku i obuku za korištenje, što je korisno za nove dropshippere.

Međutim, postoji nekoliko nedostataka korištenja Dropifieda. Kao i drugi dropshipping dobavljači, cijenom mogu biti skupi za neke korisnike. Također, neki korisnici su izvijestili o poteškoćama u integraciji s nekim platformama e-trgovine.

Najbolje prakse za korištenje Dropifieda

Najbolje prakse za korištenje Dropifieda uključuju pažljivo istraživanje proizvoda prije dodavanja u webshop, provjeru dostupnosti proizvoda i narudžbe uzoraka prije naručivanja u velikim količinama. Također je važno osigurati da su cijene proizvoda konkurentne i da se obrađuju narudžbe na vrijeme.

Inventory Source

Inventory Source je još jedan alat za upravljanje inventarom koji pomaže dropshipperima da automatiziraju proces naručivanja proizvoda. Ovaj alat ima širok izbor dobavljača i integrira se s raznim platformama e-trgovine.

Prednosti i nedostaci korištenja Inventory Sourcea

Prednosti korištenja Inventory Sourcea uključuju jednostavno upravljanje inventarom, mogućnost integriranja s više dobavljača, automatizaciju procesa naručivanja i praćenje stanja zaliha. Također, Inventory Source nudi korisničku podršku i obuku za korištenje, što je korisno jer mnogi dropshipping dobavljači to zanemaruju.

Mladić sjedi ispred laptopa u svom uredu

Nedostaci korištenja Inventory Sourcea uključuju cijenu, koja može biti visoka za neke korisnike, te poteškoće u integraciji s nekim platformama e-trgovine.

Najbolje prakse za korištenje Inventory Sourcea

Kada koristiš Inventory Source kao dobavljača za dropshipping, najbolje prakse su da provjeriš dostupnost proizvoda prije nego što počneš prodavati, da redovito nadgledaš zalihu proizvoda, i da postaviš automatizirane narudžbe kako bi se izbjegle greške u procesu.

Također je važno usporediti cijene i marže s drugim dobavljačima kako bi se osiguralo da se dobiva najbolja moguća cijena za proizvode, a istovremeno zadržava konkurentnost na tržištu.

Sunrise Wholesalea

Sunrise Wholesale je jedan od najvećih dobavljača proizvoda za dropshipping u SAD-u. Osnovan je 1999. godine i nudi širok raspon proizvoda iz različitih kategorija poput elektronike, igračaka, odjeće, kućanskih aparata i još mnogo toga. Sunrise Wholesale nudi i usluge isporuke i integraciju s platformama poput Shopify i WooCommerce.

Prednosti i nedostaci korištenja Sunrise Wholesalea

Jedna od glavnih prednosti Sunrise Wholesalea je to što nude veliki izbor proizvoda po veleprodajnim cijenama, što može biti vrlo privlačno za dropshippere. Također nude mogućnost isporuke proizvoda izravno krajnjem kupcu, što uštedjeti vrijeme i novac.

Međutim, nedostatak Sunrise Wholesalea može biti visoka početna cijena za pristup njihovoj platformi, što ne odgovara svim dropshipperima. Također, njihove cijene mogu biti malo više od drugih dobavljača na tržištu.

Najbolje prakse za korištenje Sunrise Wholesalea

Kada koristite Sunrise Wholesale kao dobavljača za dropshipping, najbolje prakse uključuju provjeru dostupnosti proizvoda i upoznavanje s postupkom narudžbe prije nego što počnete prodavati proizvode.

Važno je također tražiti uzorke proizvoda prije nego što naručite velike količine kako biste provjerili kvalitetu proizvoda i osigurali zadovoljstvo kupaca. Također možete razmotriti upotrebu dodatnih alata za upravljanje i automatizaciju posla kako biste olakšali proces naručivanja i dostave proizvoda svojim kupcima.

Printful

Printful je nešto drukčiji nego ostali dropshipping dobavljači. To je web platforma koja omogućuje kreiranje i prodaju prilagođene odjeće i drugih proizvoda bez stvaranja vlastite zalih i ispunjavanja narudžbi.

Printful nudi širok spektar proizvoda, uključujući majice, kapuljače, torbe, šalice, jastučnice i još mnogo toga, koje korisnici mogu prilagoditi vlastitim dizajnom. Također nudi integracije s nekoliko popularnih platformi za e-trgovinu, uključujući Shopify, WooCommerce, Etsy i mnoge druge. Printful također obavlja procese ispune i dostave u ime prodavača.

Prednosti i nedostaci korištenja Printfula

Prednosti korištenja Printfula su brojne. Prvo, nema potrebe za izgradnjom i održavanjem vlastite zalihe, čime se štedi vrijeme i novac. Također, korisnici mogu ponuditi širok izbor prilagođenih proizvoda bez potrebe za ulaganjem u opremu za ispis i drugu tehnologiju. Također, korisnici mogu iskoristiti niz funkcija i integracija koje nudi Printful kako bi automatizirali svoj posao i uštedjeli vrijeme.

dropshipping dobavljači tablet paket dostava

Međutim, postoje i neki nedostaci korištenja Printfula. Jedan od glavnih nedostataka je viša cijena proizvoda u usporedbi s cijenama koje bi mogli dobiti kupujući veću količinu proizvoda izravno od proizvođača. Mnogi dropshipping dobavljači su jeftiniji, a nude jednako kvalitetne proizvode.

Također, zbog velikog broja narudžbi koje prolaze kroz Printful, vrijeme ispunjavanja narudžbi može biti nešto duže nego što bi bilo kada bi se narudžbe ispunjavale izravno iz vlastite zalihe.

Najbolje prakse za korištenje Printfula

Korištenje Printfula može biti izazovno, ali se mogu primijeniti neke najbolje prakse kako bi se izbjegli neki od nedostataka. Prije svega, treba provjeriti cijene proizvoda i osigurati da se razumije marža prije nego što se postave cijene na web stranici.

Uz to, važno je pratiti vremena ispunjavanja narudžbi kako bi se kupci držali informiranima o očekivanom vremenu isporuke.

Naposljetku, korisnici bi trebali iskoristiti funkcije i integracije koje Printful nudi kako bi se maksimalno iskoristile mogućnosti automatizacije i olakšalo upravljanje poslovanjem.

Kojeg dropshipping dobavljača odabrati?

U 2023. godini, postoje mnogi dropshipping dobavljači koji nude različite proizvode i usluge, no neki se ističu kao najbolji. Među njima su Dropified, Inventory Source, Sunrise Wholesale i Printful.

Svi ovi dobavljači imaju svoje prednosti i nedostatke, ali ako se koriste na pravi način i u skladu s najboljim praksama, mogu biti vrlo učinkoviti u povećanju prodaje i poboljšanju iskustva kupaca.

Čovjek u skladištu šalje pakete i ispunjava narudžbe

Pri odabiru najboljeg dobavljača za svoj dropshipping posao, važno je uzeti u obzir različite faktore kao što su kvaliteta proizvoda, brzina isporuke, cijene, podrška za kupce i druge relevantne značajke. Sve u svemu, odabir dobavljača može biti ključan faktor u uspjehu tvojeg dropshipping poslovanja u 2023. godini.

Ivan Kapustić

Osnivač zajednice i stvaratelj edukativnog sadržaja. Iako je mlad, već godinama se bavi e-trgovinom i digitalnim marketingom. U ovom timu može savršeno obavljati zadatke na bilo kojoj poziciji. Kad nije prezaposlen voli kampirati, čitati knjige i snimati, te montirati Youtube videozapise.

Ostavi komentar