fbpx Skip to main content

Sto je stripe i kako ga povezati

Do prije dvije godine, ovaj payment provider je bio san svakoga tko je na našim prostorima planirao započeo svoj online biznis.

Ljudi su morali otvarati tvrke u drugim zemljama, samo kako bi imali pristup Stripeu i primali kartične uplate od stranaca.

Stripe ne samo da olakšava primanje plaćanja, već ti pruža alate i resurse za optimizaciju tvog poslovanja i poboljšanje korisničkog iskustva.

Danas su stvari hvala Bogu drugačije i svatko u Hrvatskoj ima pristup ovom paymet provideru.

Međutim, ako nemaš iskustva sa postavljanjem Stripea, u ovom članku ti želim objasniti sve što trebaš znati i sve što može poći po zlu.

Zato pozorno prati svaki korak i vrati se na ovaj članak kad budeš samostalno otvarao svoj račun.

Što je Stripe i zašto ga odabrati?

Stripe omogućava tvrtkama prihvaćanje plaćanja putem interneta kroz različite platne metode. To uključujuće kreditne kartice, debitne kartice i druge oblike digitalnih plaćanja.

Njegova globalna prisutnost omogućuje ti da dosegneš kupce širom svijeta bez ikakvih prepreka ili ograničenja.

Također, Stripe je više od samo procesora plaćanja. Nudi ti napredne analitičke alate, mogućnost izrade računa i brdo drugih funkcija za razliku od ostalih gatewaya.

Jedan je od najpouzdanijih paymet providera na tržištu i nalazi se u arsenalu alata koje moraš imati ako radiš ecommerce.

Zašto je Stripe najbolji payment provider?

Kada se radi o odabiru payment providera za tvoju online trgovinu, ključno je pronaći pouzdanog partnera koji će osigurati glatko i sigurno iskustvo plaćanja za tvoje kupce.

U tom smislu, Stripe se izdvaja kao nezamjenjivi alat u arsenalu svakog online poduzetnika.

Njegova reputacija kao jednog od najpopularnijih payment procesora na globalnoj razini ne dolazi slučajno, već zbog njegove izvanredne sposobnosti da pruži vrhunsku uslugu i podršku za tvoje poslovanje.

Jednostavnost integracije

Kada se radi o integraciji Stripea s tvojom online trgovinom, brzina i jednostavnost su ključni.

Ne moraš biti stručnjak za tehnologiju – samo nekoliko jednostavnih koraka i već si spreman za prihvatiti plaćanja putem interneta.

Bez obzira koristiš li Shopify ili neku drugu platformu, Stripe osigurava korisničko iskustvo bez stresa i komplikacija.

Sigurnost

Ako govorimo o sigurnost, Stripe postavlja standarde visoke zaštite.

Njihova predanost korištenju najnovijih tehnologija enkripcije i sigurnosnih protokola osigurava da su sve transakcije i podaci potpuno zaštićeni od neovlaštenog pristupa.

Sa Stripeom kao svojim payment providerom, možeš imati potpuno povjerenje da će tvoji podaci, kao i podaci tvojih kupaca, biti sigurni i zaštićeni.

Kako spojiti Stripe sa Shopify web shopom?

Otvoriti Stripe račun i povezati ga sa Shopifyem je mačji kašalj i to može napraviti svatko.

Prvo što trebaš napraviti je otvoriti svoj Shopify account i otići na “Settings”.

Odavde ćeš otići na opciju “Payments” gdje možeš povezati razne payment providere, Paypal ili npr. plaćanje pouzećem.

Ako želiš povezati Stripe, samo klikni na “Choose a provider”.

Sve što sada trebaš napraviti je u search upisati Stripe i kliknuti na njega. Slobodno zanemari to što će vjerojatno pisati da Stripe nije dostupan u tvojoj zemlji.

U tren oka ćeš biti na stranici za registraciju. Pretpostavljam da sve ostalo već znaš. Kod registracije, Stripe će te tražiti podatke firme ili obrta, te moraš paziti da im pošalješ ispravan dokaz o adresi. To može biti izvod iz banke ili ček za komunalije.

Ukoliko ćeš imati problema sa potvrdom adrese, Stripe ima i live chat kojem se možeš obratiti i objasniti situaciju.

Kad napraviš account, Stripe će automatski biti povezan sa tvojom Shopify trgovinom i spreman si za oglašavanje.

Postavi svoje postavke

Kada uspješno povežeš svoj Stripe račun sa svojom bankom, otvara se mogućnost prilagodbe postavki plaćanja prema svojim željama i potrebama.

Možeš odabrati koje valute želiš prihvatiti u svojoj trgovini, pružajući time veću fleksibilnost svojim kupcima diljem svijeta.

Također, možeš definirati različite načine plaćanja koje želiš podržati, pružajući svojim kupcima više opcija i poboljšavajući njihovo iskustvo kupovine na tvojoj web stranici.

Payout metode na Stripeu

Kada koristiš Stripe, imaš nekoliko opcija za primanje svojih payouta, pružajući ti fleksibilnost u upravljanju svojim sredstvima.

Jedna od opcija je bankovni transfer, gdje Stripe može izvršiti isplatu novca direktno na tvoj bankovni račun u roku od nekoliko radnih dana, osiguravajući siguran i pouzdan prijenos sredstava.

Alternativno, možeš zatražiti Stripe karticu koja ti omogućuje podizanje novca s bilo kojeg bankomata koji podržava Visa kartice, što ti daje brz i jednostavan pristup tvojim sredstvima.

U nekim regijama, Stripe također podržava isplate putem mobilnih novčanika kao što su Apple Pay i Google Pay, omogućujući ti da koristiš sredstva direktno s tvojeg mobilnog uređaja za plaćanje ili prijenos novca.

Bez obzira koju opciju odabereš, Stripe ti nudi sigurnost i fleksibilnost u upravljanju tvojim financijama, prilagođavajući se tvojim specifičnim potrebama i preferencijama.

Zaključak

Korištenje Stripea za upravljanje plaćanjima u tvojoj online trgovini može biti ključan faktor u tvom poslovnom uspjehu.

Integracija s platformama poput Shopifya osigurava jednostavnost i učinkovitost, dok mogućnosti kao što su globalna podrška, sigurnost i transparentnost naknada omogućuju ti da se fokusiraš na ono što najbolje radiš – izradu proizvoda i usluga koji zadovoljavaju tvoje kupce.

Stripe ti pruža ne samo pouzdano sredstvo za transakcije, već i alate za optimizaciju poslovanja i povećanje profita.

S ovim vodičem, spreman si za kompletno povezivanje i postavljanje Stripea, tako da možeš odmah primati uplate.

Ivan Kapustić

Osnivač zajednice i stvaratelj edukativnog sadržaja. Iako je mlad, već godinama se bavi e-trgovinom i digitalnim marketingom. U ovom timu može savršeno obavljati zadatke na bilo kojoj poziciji. Kad nije prezaposlen voli kampirati, čitati knjige i snimati, te montirati Youtube videozapise.

Ostavi komentar