fbpx Skip to main content

Žena na prozoru drži laptop i radi dropshipping unosan posao od kuće za žene

Odustaješ li od toga da pronađeš unosan posao od kuće? Ako tražiš način koji zahtijeva malo ulaganja i nudi mnogo fleksibilnosti, dropshipping bi mogao biti savršena opcija za tebe. Ovaj način poslovanja postao je sve popularniji posljednjih godina s dobrim razlogom.

Ne moraš imati lager ili iznajmljivati ​​skupi skladišni prostor. Možeš početi s malim ulaganjima, testirati različite proizvode, te proširiti svoje poslovanje kako stječeš iskustvo.

Od niskih početnih troškova do fleksibilnosti i skalabilnosti koje nudi, duboko ćemo zaroniti u mnoge prednosti dropshippinga u odnosu na tradicionalnu maloprodaju putem interneta.

Za one koji još ne znaju što je dropshipping, preporučamo da pročitaju članak u kojem smo detaljno objasnili ovaj pojam. U ovom blogu istražit ćemo prednosti ovog modela. Saznat ćeš zašto je on najbolja opcija za tebe i što sve ostvaruješ uz njega.

Minimalni rizik

Dropshipping je poznat po svom minimalnom riziku, što ga čini atraktivnom opcijom za ljude koji žele pokrenuti unosan posao od kuće uz niska financijska ulaganja. Jedna od najvećih prednosti dropshippinga je ta što ne moraš kupovati zalihe unaprijed.

Umjesto toga, proizvode naručuješ od dobavljača samo kada kupac izvrši narudžbu u tvojoj online trgovini. To znači da ne moraš ulagati veliku količinu novca u zalihe i da se možeš usredotočiti na izgradnju svoje internetske trgovine i marketing svojih proizvoda.

Zena razmislja o unosnom poslu od kuce

U usporedbi s tradicionalnim maloprodajnim oblikom, dropshipping također ima nizak financijski rizik. Ne postoji rizik od neprodanih zaliha, što je čest problem za tvrtke koje ne koriste ovaj poslovni model.

Ako unaprijed kupiš zalihe nekog proizvoda koje se neće prodati, možeš završiti s puno neprodanih proizvoda koji zauzimaju prostor i stvaraju trošak. Želiš li se naći u takvoj situaciji? Nismo ni mislili.

Što ako nemam više od 500€?

S obzirom da je dropshipping posao od kuće gdje ne trebaš ulagati puno novca, 500€ će ti za početak biti i više nego dovoljno. Naravno, trošak obično ovisi o tvojim ambicijama i načinu promocije proizvoda. To znači da možeš započeti dropshipping s manjim budžetom i još uvijek imati potencijal za ostvarivanje profita.

Možeš testirati različite proizvode i tržišta uz minimalan rizik. Budući da ne moraš kupovati zalihe unaprijed, možeš jednostavno dodati nove proizvode u svoju trgovinu i vidjeti kako se prodaju.

Ako se proizvod ne prodaje dobro, možeš ga jednostavno ukloniti iz web shopa i pokušati nešto drugo. To ti omogućuje da eksperimentiraš s različitim proizvodima i pronađeš ono što najbolje odgovara tvojem poslovanju.

Sve u svemu, minimalni rizik povezan s dropshippingom čini ga privlačnom opcijom za ljude koji žele pokrenuti svoj biznis bez velikih financijskih ulaganja.

Skalabilnost

Skalabilnost se odnosi na mogućnost razvoja tvojeg poslovanja bez proporcionalnog povećanja troškova. Drugim riječima, kako tvoje poslovanje raste, možeš obraditi više narudžbi i ostvariti više prihoda bez potrebe za značajnim ulaganjem u dodatne resurse ili infrastrukturu.

Ovo je posebno važno u dropshippingu, gdje niski troškovi i nedostatak zaliha olakšavaju skaliranje. Ako želiš da se tvoj posao od kuće jednog dana pretvori u pravi pravcati biznis, morat ćeš ga konstantno poboljšavati.

 

Skaliranje dropshipping biznisa čovjek koji slaže ciglu na ciglu u svom odjelu

Postoji nekoliko načina na koji možeš skalirati svoje poslovanje. U nastavku smo naveli one najvažnije faktore zbog kojih će tvoja dropshipping trgovina doseći veću prodaju i bolje sveukupne rezultate.

Optimiziraj svoj web shop

Jedan od prvih koraka u skaliranju tvojeg dropshipping poslovanja je optimiziranje web stranice za bolje korisničko iskustvo. To uključuje brigu o tome da tvoja web-lokacija bude brza, prilagođena mobilnim uređajima s jednostavnom navigacijom.

Dobro dizajniran web shop može pomoći u izgradnji povjerenja potencijalnih kupaca i poboljšanju stopa konverzije. Ukoliko ne znaš kako izgraditi vlastitu dropshipping trgovinu, preporučamo da potražiš savjet od stručnjaka i zakažeš besplatne konzultacije.

Proširi svoju liniju proizvoda

Proširenje linije proizvoda još je jedan učinkovit način za skaliranje. To možeš učiniti dodavanjem novih proizvoda svojim postojećim kategorijama ili istraživanjem novih kategorija koje su relevantne za tvoju nišu.

Obavezno provedi istraživanje tržišta da utvrdiš koji će proizvodi vjerojatno biti traženi i koji će biti isplativi za tvoje poslovanje. Jednom kad vidiš koji proizvodi najbolje prolaze, pokušaj ih istaknuti na što bolji način.

Proširi svoje prodajne kanale

Novi prodajni kanali mogu ti pomoći da proširiš svoj posao od kuće na nešto veće. To možeš ostvariti istraživanjem novih tržišta i prodajom na više kanala. Zašto ne aktivirati i društvene mreže kao nove prodajne kanale.

Akcije i ponude

Strategija određivanja cijena i  akcije važni su čimbenici kada u pitanje dolazi skaliranje dropshipping trgovine. Cijene bi trebale biti konkurentne, ali i omogućiti razumnu profitnu maržu za tebe.

Imajući to u vidu možeš nudi razne ponude. Shopify ti omogućuje jednostavno kreiranje akcija 2+1, besplatnu dostavu, popust na količinu i slično. Također, možeš kreirati i kupon kodove s kojima će više kupaca obaviti kupnju.

Fleksibilnost

Dropshipping nudi mnogo fleksibilnosti. S ovim poslovnim modelom možeš raditi s bilo kojeg mjesta sa internetskom vezom, što ga čini idealnim za one koji su trenutno zaposleni. Čak ni ne moraš sjediti kod kuće. Svoj dropshipping web shop možeš voditi iz kafića ili čak na putovanju.

U bilo kojem trenutku možeš povećati ili smanjiti svoje radno vrijeme. Ako si tip osobe koja bi voljela više vremena posvetiti prijateljima i obitelji, tada je ovaj biznis model idealan za tebe.

Žena na plaži radi dropshipping odličan posao od kuće za početnike

Ne samo da postaješ neovisan o lokaciji i radnom vremenu, već ne ovisiš o proizvodima koje prodaješ. Ovaj unosan posao od kuće omogućuje brzu prilagodbu promjenama u potrošačkim trendovima i preferencijama, tako da ne možeš zaglaviti s neprodanim zalihama.

Nadalje, budući da se ne moraš baviti logistikom otpreme i isporuke, imaš više vremena i resursa da se usredotočiš na druge aspekte poslovanja, kao što su korisnička služba i marketing. Ova činjenica može biti posebno vrijedna onima koji imaju ograničene resurse i vrijeme.

Lagan za početak

Jedna od glavnih prednosti dropshippinga je jednostavno postavljanje web shopa i upravljanje. Uspostavljanje dropshipping tvrtku relativno je jednostavno. Možeš birati između raznih platformi za e-trgovinu koje nude ugrađenu funkciju dropshippinga.

Savjetujemo da odabereš Shopify ili Woocommerce kao rješenje za izgradnju tvoje e-trgovine. Ako se dvoumiš i ne znaš koja je bolja za početak, možeš pročitati članak u kojem smo usporedili moćan Woocommerce i jednostavan Shopify.

Obje platforme pružaju sve što ti je potrebno za izradu internetske trgovine. Od odabira domene i pružanja usluga hostinga do dizajniranja tvojeg web shopa i unosa novih proizvoda u tvoj asortiman.

Sretan čovjek pokreće svoj vlastiti online biznis

Nakon što postaviš svoju internetsku trgovinu, možeš početi nabavljati proizvode od raznih dobavljača. Dostupni su mnogi dobavljači koji mogu dostavljati proizvode na adresu tvojih kupaca, a možeš ih lako pronaći na internetu.

Od pouzdanih dobavljača preporučujemo:

Upravljanje dropshipping trgovinom također je relativno jednostavno. Možeš lako unositi nove proizvode, ukloniti stare, upravljati narudžbama i kupcima, te pratiti metrike uspješnosti web shopa.

Pristup globalnom tržištu

Dropshipping je unosan posao od kuće koji omogućuje prodaju kupcima diljem svijeta. Nudi pristup širokoj bazi kupaca koji su sakriveni na internetu. Tvoj zadatak je pronaći one koji će najvjerojatnije kupiti u tvojem web shopu.

Zbog mogućnost prodavanja na globalnom tržištu, možeš iskoristiti različite trendove i zahtjeve različitih regija. Takve prednosti mogu ti pomoći u pronalaženju novih prilika za rast. Primjerice, ako primijetiš da je određeni proizvod popularan u određenoj regiji, možeš početi nuditi taj proizvod u svojoj trgovini.

 Čovjek drži zemaljsku kuglu te ima globalni doseg tržišta putem dropshippinga

S porastom e-trgovine, sve više ljudi kupuje online. To znači da je potencijalna baza kupaca za tvoju dropshipping prodavaonicu ogromna. Na tebi je da odabereš hoćeš li iskoristiti ovu priliku ili ne.

Također, dropshipping omogućuje jednostavnu prodaju proizvoda na različitim jezicima i u raznim valutama. Korištenjem alata poput softvera za prijevod i konvertora valuta, možeš osigurati da tvoja trgovina bude dostupna kupcima širom svijeta.

Pristup globalnom tržištu jedna je od ključnih prednosti dropshippinga jer omogućuje rast tvojeg poslovanja i dosezanje kupaca izvan lokalnog tržišta. S pravim pristupom, dropshipping ti može pružiti zaista globalni doseg i pomoći ti izgraditi zaista unosan posao od kuće.

Mala ulaganja, veliki povrat

Jednom kad izgradiš svoj web shop, pronađeš dobavljača i uneseš proizvode koje ćeš prodavati, dolaziš do ključne faze. Moraš pronaći način na koji ćeš oglašavati svoje proizvode jer to je jedini način da stigneš do kupca.

Marketing je važan za bilo koji posao jer pomaže u stvaranju svijesti o proizvodima, a time dobivaš nove kupce. To je proces stvaranja, komuniciranja i isporuke vrijednosti tvojoj ciljanoj publici.

Zlatna kasica prasica i zarađeni novac od malih ulaganja u dropshipping poslovanje

Dropshipping ti može pomoći da dosegneš svoju ciljanu publiku, a da pritom ne izgubiš veliki novac. Napominjemo kako je marketing jedna od najvažnijih faza. U njoj možeš ili zablistati ili spržiti sav budžet. Međutim uz pravu strategiju, možeš odraditi sjajan marketing i zaprimiti nove narudžbe u svojem shopu.

Sjajne marketinške strategije:

  • marketing na društvenim mrežama
  • email marketing
  • influencer marketing
  • plaćeno oglašavanje na Facebooku ili Googleu

Jednostavnost postavljanja i upravljanja dropshipping trgovinom čini se privlačnom opcijom za one koji žele pokrenuti posao bez puno muke. S različitim dostupnim platformama za marketing, možeš odmah početi prodavati proizvode i zauzeti tržište.

Zašto je idealan posao od kuće?

Dropshipping nudi mnoge prednosti za potencijalne poduzetnike koji žele započeti unosan posao od kuće. S niskim početnim troškovima, fleksibilnošću, niskim troškovima stjecanja kupaca i pristupom globalnom tržištu, dropshipping je postao veoma popularan model.

Iako i on zahtijeva trud i vrijeme, potencijalne nagrade su velike. U usporedbi s drugim poslovnim modelima, iziskuje malen kapital za početak. Morat ćeš dobro proučiti i odvojiti vrijeme za pronalazak profitabilnih proizvoda, ali nakon toga tvoje radno vrijeme se svodi na minimum.

Žena koja traži posao od kuće i nailazi na dropshipping

Uz mogućnost rada s bilo kojeg mjesta i povećanja ili smanjenja radnog vremena na temelju potražnje, dobivaš razinu fleksibilnosti koju je teško pronaći u drugim poslovnim modelima. Možeš se usredotočiti na razvoj svog poslovanja uz održavanje zdrave ravnoteže između posla i privatnog života.

Štoviše, niski troškovi pribavljanja kupaca i globalni doseg dropshippinga znače da postoji ogroman potencijal za rast i profitabilnost. S pravom marketinškom strategijom možeš odabrati određenu publiku i iskoristiti nova tržišta da proširiš bazu klijenata i povećaš prihod.

Dropshipping može biti unosan kućni posao, ali zahtijeva trud, predanost i spremnost na učenje i prilagodbu. Odvajanjem vremena za istraživanje i odabirom prave niše i dobavljača, možeš izgraditi uspješan i profitabilan biznis.

Ivan Kapustić

Osnivač zajednice i stvaratelj edukativnog sadržaja. Iako je mlad, već godinama se bavi e-trgovinom i digitalnim marketingom. U ovom timu može savršeno obavljati zadatke na bilo kojoj poziciji. Kad nije prezaposlen voli kampirati, čitati knjige i snimati, te montirati Youtube videozapise.

Ostavi komentar